Kamu

Kimlik numarası bu sayı ile başlayanlar için bakanlık açıkladı: Karşılıksız para veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden Türkiye’de verilen desteklere ilişkin bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda yapılan açıklamada, kimlik numarası 99 ile başlayanlara karşılıksız para verildiği açıklandı.

Türkiye’de Sosyal Uyum Yardımı Geçici Barınma Merkezleri dışında ikamet eden, muhtaçlık ve demografik kriterlerden en az birine uyma şartını sağlayan, uluslararası koruma veya geçici koruma altındaki yabancılara ‘Sosyal Uyum Yardımı (SUY)’ kapsamında para yardımı yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu yardım aylık 155 TL olarak gerçekleştiriliyor.

Bakanlık tarafından yapılan yardım açıklamasında, “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Türkiye Kızılay Derneği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında oluşturulan ortaklıkla uygulanan bir yardım programıdır. “ ifadeleri kullanıldı.

Yardımdan faydalanma şartları

Geçici Barınma Merkezleri dışında ikamet eden; muhtaçlık ve demografik kriterlerden en az birine uyma şartlarını sağlayan, 99 ile başlayan kimlik numarasına sahip Geçici Koruma Statüsü, Uluslararası Koruma Statüsü, Uluslararası Koruma başvuru sahipleri ve İnsani İkamet İzni bulunan yabancıla yardımdan faydalanabilirler. Ödemelerden faydalanan kişilere verilen KızılayKart’ın üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı, Avrupa Birliği Bayrağı, Kızılay ve IFRC logosu yer almaktadır.