Kamu

Kimlik, pasaport, ehliyet alacaklar dikkat: Son 11 gün! 

Kimlik, pasaport ve ehliyet alacak vatandaşlara duyuru yapıldı. 1 Ocak’tan itibaren zam geleceğini öğrenen vatandaşlar Nüfus müdürlüklerine akın etmeye başladı. T.C. kimlik kartı, pasaport ve ehliyet yoğunluk nedeniyle nüfus müdürlüklerinde hafta içi ve hafta sonu ek mesai uygulanacağı bildirildi.

2023 YILINDA ZAM GELİYOR

2023 yılı vergi, harç ve cezalarda artış olacak. Zamlı tarifeden yararlanmak istemeyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın ettiler. Öte yandan, nüfus hizmetlerinde geçmiş yıllara oranla 5 kat artan yoğunluk nedeniyle oluşabilecek mağduriyeti önlemek ve talepleri hızlı şekilde karşılamak için yeni tedbirler aldı.

Ülke genelindeki nüfus müdürlüklerinde T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi taleplerini karşılamak için hafta içi ve hafta sonu ek mesai yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda hafta içi mevcut mesai sonrası yapılan ek mesailerle günlük 75 bin kimlik kartı, 55 bin pasaport ve 33 bin sürücü belgesi başvurusu alındı. Ek randevu verilen cumartesi günleri de ortalama 41 bin kimlik kartı, 32 bin pasaport ve 12 bin sürücü belgesi başvurusu için işlem yapıldı.