KamuManşet

Kimlik ve sürücü belgeleri ile ilgili son dakika açıklaması! Son tarih verildi

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü eski tip sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Eski Tip Sürücü Belgelerinin yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesine ilişkin son tarih ise 31.12.2022’dir.” ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası üzerinden, T.C. Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesine yüksek oranda zam yapılacağı iddialarını reddetti. Genel Müdürlük ayrıca eski Tip Sürücü Belgelerinin yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesine ilişkin son tarihin 31.12.2022 olduğunu hatırlattı.

Nüfus Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son dönemlerde bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında “T.C. Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerine yüksek oranda zam yapılacağı veya belgelerini yenilemeyenlere yıl sonu itibariyle ceza uygulanacağı” şeklinde yer alan asılsız haberlerin hiçbir şekilde yasal dayanağı bulunmamaktadır.

T.C. Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi harç ve değerli kâğıt bedelleri her yılın sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığının belirlediği yeniden değerleme oranında arttırılmaktadır.

Ayrıca Nüfus Cüzdanlarının değiştirilmesine ilişkin herhangi bir son tarih bulunmamakta olup hali hazırda kullanılan nüfus cüzdanları yeni nesil T.C. Kimlik Kartı ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Eski Tip Sürücü Belgelerinin yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesine ilişkin son tarih ise 31.12.2022’dir.

Bu sebeple medyada yer alan gerçek dışı haberlere itibar edilmemesi hususu,

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kimlik kartlarını değiştirmeyenler dikkat! Bakan Soylu’dan flaş kimlik kartı açıklaması!

Türkiye’de eski kimlik kartlarının yerini çipli kimlik kartları aldı. Bu kapsamda açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ana kadar Türkiye nüfusunun yüzde 74’ünün kimlik kartını değiştirdiğini söyledi. İşte Bakan Soylu’nun o açıklamaları…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport ile ilgili açıklama yaptı. 3 kartı aynı bilgilerle ve aynı yerden, tek başvuruda vermeye imkan sağlayan 3’ü bir yerde projesini başlattıklarını açıklayan Bakan Soylu, “Şu ana kadar Türkiye nüfusunun yüzde 74’ünün kimlik kartını değiştirdik.” İfadelerini kullandı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Ehliyet ve kimlik için ücretler belli oldu!

Ehliyet ve kimlik yenileyecek olan vatandaşlar için ücretler belli oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyurulan ‘hayat kimliğinle kolay’ uygulamasına ilk hafta 120 bin vatandaş başvuruda bulundu. Uygulama ile kimlik ve sürücü belgesi tek kartta kullanılabiliyor. Ancak eski kimlik kartı ve ehliyeti olanlar bu uygulamadan faydalanamıyorlar. Peki, kimlik ve ehliyet yenilemenin ücretleri nedir? İşte kimlik ve ehliyet için yeni fiyat tarifesi…

İçişleri Bakanlığının başlattığı uygulama ile 120 bin kişi sürücü belgesi bilgilerini çipli kimlik kartına entegre etmek için başvuruda bulundu. Ancak eski kimlik ve ehliyete sahip olanların ilk önce yenileme yapmaları gerekiyor. Posta’da yer alan habere göre, yeni ehliyet başvurusu için eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, 1 biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan, en önemlisi de ‘sürücü olur’ yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu gerekiyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Ehliyet ve kimlik birleştirme başvurusu nasıl yapılır? Ehliyetler kimlikler ile nasıl birleştirilir?

İçişleri Bakanlığı ‘’ Hayat Kimliğinle Kolay Uygulaması’’ ile artık ehliyetlerin taşınmasına gerek kalmadığını duyurdu. Peki, ehliyetlerin kimliklere taşınması nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılacak? Ehliyetlerin kimlik kartlarına taşınması olayında ücret alınıyor mu? Nereden randevu alınır? Tüm detaylar bu haberde…

Daha önceden ehliyet ve kimlikler ayrı ayrı ibraz ediliyordu. İçişleri Bakanlığı, başlattığı bir uygulama ile artık ehliyetler yeni çipli kimliklere yüklenecek ve böylelikle sürücüler, ehliyet yerine kimliklerini göstermeleri yeterli olacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Ehliyet Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır? Ehliyet Kimlik Birleştirme Gerekli Belgeler, Evraklar Neler?

Geçtiğimiz pazartesi uygulamaya geçen ehliyet kimlik birleştirme nasıl yapılır? İçişleri Bakanı Soylu’nun talimatıyla başlayan Ehliyet Kimlik Birleştirme Gerekli Belgeler, Evraklar Neler?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasıyla geçtiğimiz pazartesi başlayan yeni tip TC kimlikler ile yeni tip ehliyetlerin birleştirme işlemi nasıl yapılıyor. Başvuru yapanların ehliyetleri yeni tip cipli TC kimliklerine yüklenmeye başlandı. Ehliyetlerini kimlikleriyle birleştirmek isteyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerine başvuru yapıyorlar. Peki ehliyet ve kimlik kartı nasıl birleştirilir? Randevu nasıl alınır? Kimlik ile ehliyet birleştirme ücretli mi?

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.