Kimliklere yüklenecek: Vatandaşların 21 Aralık’ta e-Devlet üzerinden başvuru yapması gerekiyor!

Türkiye’de çipli kimlik sahibi herkesi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yapılan son açıklamalara göre e-imzaların kimlik kartına yükleneceği bildirildi. Buna göre, elektronik imza başvuruları 21 Aralık 2021 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden alınacak.

Kimlik kartlarında yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamalarda, e-imzaların kimlik kartına yükleneceğini söyledi.

Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, “Önemli bir yeniliğin de haberini vermek isterim. Kimlik kartına e-İmza’nın yüklemesine bir ay içinde başlıyoruz. e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız” ifadeleri kullanıldı. Elektronik imza başvuruları ise 21 Aralık 2021 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden alınacak.

Eski belgeler için sona yaklaşılıyor

Öte yandan eski tip sürüce belgeleri olan vatandaşların 31.12.2022 tarihine kadar değiştirme işlemini yapması gerekiyor. Vatandaşlar sürücü belgesi başvuruları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen ilçe nüfus müdürlüklerine gerçekleştirebiliyorlar.

Exit mobile version