Kira fiyatları düşmeye devam ediyor! Yeni açıklanacak kredi paketi ile konut sektörü daha da hareketlenecek!

Konut fiyatlarında bu sene enflasyonla beraber büyük artışlar oldu. Konut rakamlarının fahiş fiyatlara ulaşması bununla beraber kredi desteklerinin de çekilmesi vatandaşları oldukça zora sokarken aylar sonra konut fiyatları tekrar canlanıyor.

Konut fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Sene başından bu yana oldukça fazla aran konut fiaytlarında son dönemde büyük düşüler yaşandı. Konut fiyatlarındaki fahiş rakamlarla Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemlerle sabitlenme ve düşüşler görüldü. Son açıklanan konut kredisi çerçevesi ile beraber konut sektörünün daha da canlanacağı ifade ediliyor. İşte tüm detaylar…

Konut sektöründeki düşüş devam ediyor!

Konut sektörü enflasyonla beraber hızla yükseldi. Konut sektöründeki fahiş artışların yanı sıra bankaların sıkı ekonomik politikalarından kaynaklı kredi oranlarının yükselmesi konut sektöründe vatandaşları bir çıkmaza sürükledi. Kredi finansmanının da kaybolması ile konut sektöründe satışlar yılların en düşük seviyelerine gelirken son aylarda konut sektöründeki fiyat düşüşleri piyasayı tekrar canlandırdı.

Konut fiyatlarındaki düşüş devam ederken konut sektörüne bomba gibi düşen kredi desteği vatandaşlar için umut oldu. Konu ile ilgili açıklamalar yapan nkara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam konut fiyatlarının yeni yılın ilk yarısında da bu seyirde ve hatta 1-2 puan düşeceğini öngördüklerini dile getirdi.

Bununla beraber  ‘2024’te de bu seyirde gider. Mayıs haziran gibi öğrenciler gittikten sonra yine stabil gider. Eylül ekim gibi tayin döneminde okulların açılmasıyla hareket olacağı kanaatindeyiz’  ifadelerini kullandı.

Kredi desteği daha da canlandıracak!

Konut fiyatlarındaki düşüş ile beraber yeni duyurulan kredi desteği sektörü daha da canlandıracak diyen Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam ‘1,20 180 ay ilk konutunu alan vatandaşa bir kredi açacaklarını beyan ettiler. Bu da yakın zamanda hayata geçirilecek’ diye konuştu. Yeni çalışma ile uygun kredilerin devreye alınması bekleniyor. Bu durum piyasayı daha da canlandıracağı öngörülüyor. Dedi.

Exit mobile version