Ekonomi

Kira fiyatları ile yarışan ayçiçek yağına, o marketten cevap geldi! 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı, 83 TL’ye indirildi! Güncel ayçiçek yağı fiyatları

Geçtiğimiz yılın son haftalarında altın piyasalarında ve döviz kurlarında yaşanan ani gelişmeler, gündelik hayat içerisinde satın alınan pek çok hizmetin fiyatına yüksek zamlı oranlar aracılığı ile yansıtılmıştı. Bu kapsamda en çok zam alan ürünlerin başında ayçiçek yağı gelmişti. Yeni dönemde kurların bir nebze de olsa gerilemesi ve temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi gibi faktörlerden kaynaklı olarak, ayçiçek yağının fiyatları bir miktar geriledi. Ancak iki hafta önce patlak veren Rusya- Ukrayna Savaşı, ayçiçek tedarikini direkt olarak etki ettiği için ayçiçek yağlarına yine yüksek oranlarda zamlar geldi.

Dün itibari ile pek çok market yeni ayçiçek zam oranlarını reyonlara yansıttı. Bu noktada vatandaşlar, ayçiçek yağının hangi markette daha ucuza satıldığını araştırırken, onları sevindirecek olan haber online platformdan geldi.

Online Alışverişte 5 Litrelik Ayçiçek Yağı İndirimi!

Rusya’nın Türkiye’ye ayçiçek yağı getiren gemilere zincir vurdurmasından sonra ayçiçek yağı fiyatları nerede ise ikiye katlandı. Yağ alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar, ürün fiyatlarından ötürü bu isteklerini yerine getiremezken, vatandaşları sevindiren haber online alışveriş kanallarından geldi. Sitede, Bizce marka 5 litrelik yağın fiyatı 83 TL’ye kadar düştü.

A101 Güncel Ayçiçek Yağı Fiyatları

A101, ayçiçek yağı zamlarından sonra ürünlerinin fiyatlarını şu şekilde güncelledi:

  • Orkide Ayçiçek Yağı 2 L: 75,50 TL
  • Yudum Ayçiçek Yağı 4,5 L: 138,90 TL
  • Biryağ Ayçiçek Yağı 2 L: 75,50 TL
  • Biryağ Ayçiçek Yağı 1 L: 42,95 TL
  • Yudum Ayçiçek Yağı 1 L: 52,75 TL

Migros Güncel Ayçiçek Yağı Fiyatları

Migros, satışa sunduğu ayçiçek yağlarının fiyatlarını şu şekilde güncelledi:

  • Kırlangıç Ayçiçek Yağı 1 L: 34,55 TL
  • Orkide Ayçiçek Yağı 1 L: 35,44 TL