Ekonomi

Kira ödemekten sıkılan vatandaşların dikkatine: Türkiye Finans Katılım Bankası, 106 metrekare evi 190 bin TL’den satışa çıkardı!

Altın piyasasında ve döviz kurlarında gözlenen ani yükselişler, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de fahiş fiyatların gözlenmesine sebep oldu. Yeni dönemde piyasaların bir nebze olsun durağanlaşmasını ve buna bağlı olarak da yapılan konut zamlarının geri alınmasını bekleyen vatandaşlar, piyasaların tekrar hareketlenmesine sebep olan Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında hayal kırıklığına uğradı.

Yıllardır kirada olan ve sonuç olarak da artık kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşların ekonomi piyasalarının dalgalı hareketlerinden ötürü artan konut fiyatları karşısında hayal kırıklığına uğramaları, bankaları harekete geçirdi. Geliştirdiği kampanyalar ile adından söz ettirmeyi başaran bankalardan biri olan Türkiye Finans Katılım Bankası, nisan ayına özel uygun fiyatlı konut satışlarını başlattığını duyurdu.

Türkiye Finans Katılım Bankası’ndan Zararına Konut Satışları!

Türkiye Finans Katılım Bankası, yeni dönemde ev sahibi olmak isteyen ancak ekonomik şartlar çerçevesinde arka arkaya zam alan konut fiyatlarından ötürü bu isteğini gerçekleştiremeyen vatandaşlara müjdesini verdi. Banka, müşterilerinden teminat olarak aldığı ve ilgili müşterilerin borçlarını ödeyememelerinden ötürü elinde kalan konutları, uygun fiyatlar aracılığı ile satışa sunduğunu açıkladı.

Türkiye Finans Katılım Bankası’ndan Nasıl Ev Sahibi Olunur?

Türkiye Finans Katılım Bankası’ndan konut alabilmek için bankanın resmi internet sitesinde yayınlanmış olan konutlardan birini seçmek ve ilgili konut için belirlenmiş olan teminat tutarını bankaya yatırmak gerekmektedir. Söz konusu yatırım işlemi tamamlandıktan sonra aynı internet sitesiz üzerinden konutun satışına ilişkin fiyat teklifi verilebilir ve teklifin en yüksek tutara sahip olması durumunda yeni bir evin sahibi olabilirsiniz.

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Fiyatları

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın resmi internet sitesi aracılığı ile satışa sunulmuş olan konutlardan bazıları şu şekildedir:

  • Diyarbakır: 188 metrekare 3+1, 450.000 TL
  • Kocaeli: 106 metrekare 3+1, 190.000 TL
  • Ankara: 60 metrekare 2+1, 190.000 TL