GündemKamu

Kira ve gelir kaybı desteği için e-Devlet üzerinden başvurular bugün başladı!

Corona virüsü salgınından olumsuz etkilenen vatandaşlara güzel haber Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından verildi. Bakan Pekcan, kira ve gelir kaybı desteği için başvuru yapamayan esnaf ve sanatkarlar için e-Devlet üzerinden yeniden başvuru yapılabileceğini duyurdu. İşte Bakan Pekcan’ın o açıklamaları…

Küresel pandeminin Türkiye’deki ekonomik etkilerini hafifletmek için hükümet harekete geçti. Bu kapsamda esnaf ve sanatkarlara kira ve gelir kaybı desteği başlatıldı. Söz konusu destek hakkında açıklamada bulunan Bakan Pekcan, bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yeniden başvuru yapılabileceğini ve başvuru süresinin 31 Mart 2021’e kadar uzatıldığını duyurdu.

Bakan Pekcan tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Bakanlığımıza ulaşan talepler üzerine esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerine yönelik kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru imkanı sağlıyoruz. Buna göre destekten yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuruda bulunmayan esnaflarımız, başvurularını bugünden itibaren 31 Mart 2021 saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecektir. Hayırlı olsun.”

Ne kadar ödeme yapılıyor?

Esnaflara gelir kaybı desteği aylık 1000 lira olarak belirlenirken, 3 aylık süreçte toplamda 3 bin lira hibe desteği verilecek. Esnaflara ayrıca iş yerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira desteği yapılacak.

Ticaret Bakanlığı esnaf ve sanaatkarlara kira desteği başvurusu yapmak için tıklayınız.