Editörün SeçtikleriEkonomi

Kiracılar dikkat! 1 Temmuz Pazartesi yeni dönem başlayacak: Hazırlıklı olun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek açıklamalarında kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve kirada yüzde 25 zam sınırını uzatmak için çalışma olmadığını ifade etti. Bununla beraber Bakan Şimşek katıldığı yayında kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren kritik bir açıklama yaparak 2022 Temmuz ayında getirilen ve 2023 yılında bir yıllığına daha uzatılan kira artış sınırlamasında sona yaklaşıldığının sinyalini verdi.

Kira sözleşmelerinde yüzde 25 zam sınırının uzatılmayacağına yönelik yapılan açıklamanın ardından milyonlarca kişi yeni bir sınırlama getiril getirilmeyeceğini merak ederken kritik açıklama Bakan Şimşek’ten geldi. Bakan Şimşek açıklamalarında konuyu açıklığa kavuşturdu kiracıları üzecek haberi verdi.

YENİ DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ YOK

Açıklamalarında “Hiçbir şey yapmazsak düzenleme temmuzda ortadan kalkıyor. Şu anda böyle bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmamız yok.” ifadelerini kullanan Bakan Şimşek devam etmesi yönünde bir sebep görülmediğini ve piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inandığını bildirdi.

BAKAN ŞİMŞEK’İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Şimşek açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bütün alanlarda müdahale edilmemeli. Arz artışı üzerinden fiyatların aşağı inmesi sağlanmalı. Bunun için yatırım, istihdam, üretim… Bizim müdahaleler daha çok şöyle olacak: Bütçe üzerinden harcama yapıyoruz ama bu harcamaları üretken alanlarda yapalım. Gıda arzı bunlardan bir tanesi. Rekabet gücü artınca maliyetler, fiyatlar düşüyor.”