Kiracılar dikkat: Ziraat Bankası’ndan 100 bin TL ev kredisi çeken bakın ne kadar para ödemesi yapıyor!

Bu sene corona virüsünün de etkisiyle kira fiyatlarında önemli yükselişler gerçekleşti. Kira ödemekten sıkılanlar ise ev sahibi olmanın yollarını araştırıyor. Ziraat Bankası bu sene bitmeden ev satın almak isteyenler için duyuruda bulundu. Banka tarafından yapılan açıklamada, ekspertiz değeri 500.000 TL ve altında olan konutlara ekspertiz değerinin %90’ına kadar, 500.000 TL’nin üzerinde olan konutlara ise ekspertiz değerinin %80’ine kadar 120 aya varan vadeler ile kredi verileceği bildirildi.

Birçok kişi artan kira fiyatlarından şikayetçi. Bu nedenle vatandaşlar ev sahibi olmanın yollarını arıyorlar. Ziraat Bankası ev satın almak isteyenler için duyuruda bulundu. Kamu bankası tarafından yapılan duyuruda, 120 aya kadar vade imkânı ile uygun finansmanlı kredi verileceği açıklandı.

Banka kredi açıklamaları:

Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edilebilir.
Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası* ürünlerini sunmaktadır.

Ziraat Bankası’ndan 100 bin TL çeken ne kadar geri ödeme yapacak?

Ziraat Bankası’ndan 100 bin TL ev kredisi çeken bir vatandaşa aylık yüzde 1,37 faiz oranı uygulanıyor. Banka tarafından yapılan hesaplamaya göre vatandaşın taksit ödemesi 1.702,65 TL olarak belirleniyor. Ziraat Bankası konut kredisi yıllık maliyet oranı ise yüzde 18.2132 olarak açıklandı. Söz konusu kredi 120 ay vade ile vatandaşlara veriliyor.

Exit mobile version