EkonomiGündem

Kiracılara Müjde: Bakanlık Her Ay 1.500 TL’ye Kadar Kira Yardımı Yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yükselen kira bedelleri karşısında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için yeni bir sosyal yardım duyurusu yaptı. Bakan Derya Yanık’ın açıklamalarına göre, dar gelirli ailelere her ay düzenli 1.500 TL’ye kadar nakdi kira yardımı yapılacağı duyuruldu.

Peki, kira yardımından kimler faydalanabilecek? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İllere göre belirlenen kira yardım tutarı ne kadar? İşte tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı desteğine sigortası olmayan, emekli, dul ve yetim aylığı gibi hiçbir düzenli geliri olmayan, herhangi bir mal varlığına sahip olmayan, yapılacak gelir testi sonucu fakirlik sınırının altında bulunan herkes başvuru yapabilecektir.

Bakanlığın başlattığı kira yardımı için başvuruda bulunmak isteyenler, başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sayfasından istediğiniz yardım başvurusunu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru yapmak için e-devlet şifresi olmayanlar şifrelerini PTT şubelerinden temin edebilirler.

İLLERE GÖRE KİRA ÖDEMESİ ORANLARI

İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL.