Editörün SeçtikleriEkonomi

Kiracılara son dakika duyurusu! Müjdeli haber verildi: Artık böyle olacak

Yerel seçimlerde, birçok vaatle karşılaştı ve büyükşehirlerde oturanlar için en dikkat çekici vaatlardan biri kira desteği müjdesiydi olduğu biliniyor. Son dönemde ev kiralarındaki absürt artışlar, özellikle büyük şehirlerde endişe yaratırken bu durum, kira desteğinin önemini bir kez daha gündeme getirdiği ifade edildi.

Kira Desteği Şartları

Kira desteği alabilmek için belli şartların karşılanması gerektiği ifade edilerek ancak, bazı belediyeler henüz şartları açıklamamış olsa da, genel olarak şartların benzerlik göstereceği tahmin edildiği bildirildi. Bununla beraber öncelikli olarak, kira desteği alacak hanenin gelirinin açlık sınırının altında olması gerektiği ifade edilerek bu genellikle, evde çalışan kişinin asgari ücretle çalışmasıyla bağlantılı olabileceği paylaşıldı.

Kira Sözleşmesi Gerekliliği

Kira desteği alabilmek için mutlaka kira sözleşmesinin bulunması gerektiği vurgulanarak verilecek olan kira desteği de, sözleşmede yer alan kira bedeline göre belirleneceği evi veya arabası olanlar, ayrıca bir yakınının evinde oturanlar kira desteğinden yararlanamayacakları aktarıldı. Bu destek, gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara yönelik olarak düşünülmüş gibi görünüyor.

Anlık Haberdar Edeceğiz

Büyükşehirlerde kira desteği, ev kiralarındaki artışın önüne geçmek ve dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla vaat edilmiş bir adım olduğu da duyurulurken uygulamanın detayları ve şartları henüz netleşmemiş olsa da, bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.