Kırgızistan’da TikTok yasaklandı

Bir çok ülkede yasaklanan TikTok’a son darbe Kırgızistan’dan geldi. TikTok, tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip bir sosyal medya platformu.

Resmi açıklama geldi

Kırgızistan’da Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı yaptığı açıklamasında, TikTok uygulamasının çocukların zihinsel gelişimini ve genel sağlığını olumsuz etkilediğinden bahsedildi. Yasak kararı bakanlık tarafından çarşamba günü duyuruldu.

Olumsuz etkileniyorlar

Yabancı basında paylaşılan haberlere göre; genç insanların sosyal medya platformu TikTok’ta paylaşılan videolardan olumsuz etkilendiği ve pek çok gencin TikTok videolarında gördüğü tehlike içeren hareketleri denediği aktarıldı.

Daha önce de yasaklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu TikTok, Somali’de de yasaklanmıştı. Somali Hükümeti’de yasak için benzer nedenler ileri sürmüştü.

Sebep neydi?

Somali Hükümeti, TikTok’ta ahlaksız videoların yayınlanması ve terör örgütü propagandalarının yapılmasından dolayı bu platformu tüm ülkede yasakladığını açıklamıştı.

TikTok hangi ülkelerde yasak?

Endonezya, Somali, Birleşik Krallık, Kanada, Hindistan gibi pek çok ülkede sosyal medya platformu TikTok’un kullanımına yasak getirildi.

TikTok Nedir?

TikTok, kullanıcıların kendine özel video içerikleri hazırlayıp paylaşabildikleri bir sosyal medya platformu. Kullanıcılarına oluşturdukları videolarına ses ve özel efektler ekleyip düzenleme hakkı da tanıyan Tiktok’un bugün tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunuyor.  Çok sayıda Türk kullanıcıya sahip olan Tiktok için Türkiye’de herhangi bir yasaklama söz konusu değil.

 

Exit mobile version