Gündem

Kırım’ın ilhakının yıldönümünde konuşan Putin’in montu gündem oldu: 195 bin TL’lik mont, Rusya’da asgari ücretin 25 katı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 24. güne girildi ve bölgede kanlı çatışmalar, savaş devam ediyor. Ukrayna’da ordu ve halk Rus askeri birliklerine karşı direnişe ve mücadeleye devam ederken, Rusya’da ise Kırım’ın ilhakının 8. yıldönümü için düzenlenen bir etkinlik vardı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dahil olduğu, Kırım’ın ilhakının 8. yıldönümü etkinliklerinde Putin’in giydiği mont gündem oldu. TL cinsinden, yaklaşık 195 bin liraya denk gelen montun, Rusya’daki asgari ücretin yaklaşık 25 katı olduğu öğrenilirken, Putin’in o görüntüleri de sosyal medyada hızla yayıldı.

Putin’in Montu Gündem Oldu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi tüm hızıyla devam ederken bugün itibariyle savaşta 24. güne girildi. Savaşın 23. gününde Ukraynalı direnişçiler Rus askerlerine karşı mücadele ederken, Rusya’nın başkenti Moskova’da ise kutlama tadında bir etkinlik vardı. Moskova’da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımı ile Kırım’ın ilhakının 8. yıldönümü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte mikrofonu eline alan ve açıklamalarda bulunan Putin’in konuşmalarından daha çok giydiği mont gündem oldu. ABD ve Batılı devletlerin yaptırımları sonrasında Rus halkının karşısına çıkan ve halkını selamlayan Putin’in 10 bin Sterlin, yani 195 bin TL değerindeki montu çok konuşuldu.

“Rusların Evrensel Değerleri İçin Savaşması” ile Övündü

Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra kurulan Rusya Federasyonu’nun ikinci devlet başkanı olan Putin geldiğinde, Rus halkı çok büyük bir yoksullukla mücadele ediyordu. Ekonomi alanlarında atılan adımlarla Rusya’yı bu yoksulluğun içinden çıkaran Putin’in giydiği montun, İtalyan tasarımcı Loro Piana tarafından tasarlandığı anlaşıldı. Putin, üzerinde 1,5 milyon Rus rublesi değerindeki montuyla yaptığı konuşmada, Rusların “evrensel değerleri” için savaşmalarına atıfta bulunarak övündü. Rusya’da asgari ücretin yaklaşık 25 katına denk gelen bu mont gündeme gelirken, Rus halkının da gelen ekonomik yaptırımlardan dolayı her geçen gün daha çok mali zorluk yaşadığı biliniyor.