Sağlık

Kırışıklıklarından kurtulmak isteyenler için 2022 botoks fiyatları duyuruldu! Güncel botoks fiyatları ne kadar oldu? Devlet hastanelerinde botoks yapılıyor mu?

Dış görünümüne önem veren, kırışıklıklarından kurtulmak isteyen ya da migren vb. sağlık sorunları olan kişilerin sıklık ile tercih ettiği uygulamalardan biri olan botoks, özellikle son yıllarda birçok kesim tarafından tercih edilmeye devam ediyor.

Daha önceki yıllarda yalnızca televizyon ekranlarında gördüğümüz ünlüler ya da maddi durumu iyi olan diğer kişiler tarafından yaptırılan botoks uygulamaları, son yıllarda hemen hemen her bütçeye sahip olan kişiler tarafından yaptırılıyor. Hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde hem de çeşitli özel kliniklerde uygulanabilen botoks işlemlerinin güncel ücretleri, birçok kişi tarafından merak ediliyor.

Botoks Uygulaması Nedir, Nasıl Yapılır?

Botoks, enjeksiyon yönetimi aracılığı ile uygulanan bir işlem türüdür. Clostridium botulinum isimli bir bakteriden elde edilen bir toksin olan botoks, sinirler ile sinirlerin iletildiği bölgeler arasında ki iletimi keser. Özellikle aşırı mimik kullanımı yapan kişiler tarafından sıklık ile tercih edilen bir uygulama olan botoks, bu özelliği sayesinde ilgili bölgenin işlevini yitirmesine ve doğal olarak da o bölgenin kırışıklığının giderilmesine aracılık etmiş olur.

2022 Özel Hastane Botoks Ücretleri

Botoks, pek çok bölgeye uygulanabilen bir işlemdir. Bu neden ile botoks fiyatları, uygulamanın yapılacağı bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Son yıllarda hem sade vatandaş hem de diğer kişiler tarafından sıklık ile tercih edilen bir uygulama olan botoksun, uzman eller tarafından yapılması oldukça önemlidir. Güvenilir olmayan merkezlerde, uzmanlığı olmayan kişiler tarafından uygulanan botokslar, kişilerin sağlıklarına ciddi derecede zarar verebilmektedir.

Botoks uygulamaları ile ünlenen bazı özel hastanelerin, ortalama botoks ücretleri şu şekildedir:

  • Medical Park Hastanesi: 1.500- 3.000 TL
  • Memorial Hastanesi: 1.700- 2.000 TL
  • Özel Ümit Hastanesi: 500- 3.000 TL
  • Medipol Hastanesi: 800- 4.000 TL
  • Acıbadem Hastanesi: 560- 1.000 TL

Yukarıda belirtilmiş olan botoks ücretleri ortalama ücretlerdir. Kişiye uygulanacak olan botoks işlemi için ihtiyaç duyulacak ünite sayısı, fiyatları değiştirebilmektedir.

2022 Devlet Hastanesi Botoks Ücretleri

Devlet hastaneleri, botoks uygulamalarını keyfi işlemler kategorisinde değerlendirdiği için bu uygulamalar SGK tarafından karşılanmamaktadır. 2022 devlet hastanesi güncel botoks fiyatları ortalama olarak 500- 1.500 TL arasında değişiklik göstermektedir.