Kırmızı bültenle aranan 23 kişi Türkiye’de yakalandı!

Altı şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda Interpol tarafından kırmızı, yeşil bülten ve Acil Yakalama Mesajı ile aranan 23 kişi yakalandı. Şüphelilerin cinayet, terör, uyuşturucu ticareti gibi suçlara karıştıkları belirtildi.

Kafes-43 operasyonlarıyla 12 ülke tarafından haklarında Interpol’ün kırmızı bülten, yeşil bülten ve difüzyon mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile arama kaydı bulunan 23 şüpheli yakalandı. Operasyonlar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İnterpol Europol Daire Başkanlığı ve KOM Başkanlığı’nın çalışmaları sonucunda Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Van’da gerçekleştirildi.

Suç dosyaları bir hayli kabarık

Almanya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kore, Irak, İran, İsviçre, Kazakistan, Romanya, Rusya, Türkmenistan ve Ürdün’den haklarında arama kaydı olan şüphelilerin karıştıkları suçlar arasında adam öldürme, terör suçları, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, kara para aklama, suç örgütlerine üye olma, uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık yer alıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paylaşımında ‘Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız’ ifadesine yer verdi.

Exit mobile version