Kırmızı et buralarda ucuza satılmaya başlandı: Market dolaplarında et kalmadı!

Maliyetlerdeki artıştan sonra ESK tarafından kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam uygulanmasıyla vatandaş zaten artık zor bulduğu kırmızı ete hiç ulaşamaz olmuş, yağan şikayetler üzerine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ESK’nın 18 satış mağazasında ve Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 150’sinde ucuz et satışının başladığını duyurmuştu. Duyurunun ardından vatandaşlar eti ucuza alabilmek için bu market ve mağazalara akın etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanının talimatıyla Ramazan ayı boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, önce Et Süt Kurumu’nun 18 satış mağazasında ve devamında da Tarım Kredi marketlerinin 150’sinde ucuz et satışının başladığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birlik Marketler ile Et ve Süt Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında Tarım Kredi Marketler’in 150 satış noktasına kıyma ve kuşbaşı Et ve Süt Kurumu tarafından market ortalamalarının yüzde 15-20 altında fiyatlarla satışa sunması ile tüm mağazalarda talep patlaması yaşandı. Etler, dolaplara, reyonlara girdiği anda tükenmeye başladı.

UCUZ ETLER NE KADAR OLDU?

TKK’nın et reyonunun bulunduğu 76 ildeki 150 şubesinde sığır kıyma 83, sığır kuşbaşı ise 92 liradan satılmaya başlandı. Ayrıca ESK’nın yine yok satan ürünlerinden olan 800 gramlık kuşbaşı konserve 38.75 lira, kıyma konserve ise ESK şubelerinde 31.50 liradan satıldı.

Exit mobile version