Kırmızı et zamlanacak mı? Yetkili isim açıkladı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı yakın bir zamanda kırmızı ete herhangi bir zammın beklenmediğini söyleyerek pandemide et satışının yüzde 30-40 oranında düşüş gösterdiğini ifade eti.

Kırmızı ete zam gelecek mi?

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, pandemi sebebiyle bütün ürünlerde yüzde yüze yakın bir oranda zam gelmesine karşın kırmızı ete iki senedir ciddi bir zammın gelmediğini ifade etti.

“Yıl sonuna kadar zam beklenmiyor”

Birçok üreticinin hayvanları beslemek için kullandığı yemin zamlanması hususundan yakınan Yardımcı, “Çoğu üretici bu durumdan zarar ediyor. Biz 2 yıldır fırsatçılık yapmadık ete zam olmadı. Et yine ucuz, 4-5 lira arasında bir zam geldi ama bu büyük bir maliyet değil. 70-80 lira arasında etin fiyatı değişiyor. Pirzola, bonfile, antrikotu görüyorlar. Vatandaşın tüketeceği kuşbaşı ile kıyma. Onlara da gelen 4-5 liralık zam anormal bir durum değil. Yine et ucuz.” dedi.

“Ülkemizde bir et sıkıntısı bulunmuyor”

Yakın zamanda kırmızı ete bir zammın öngörülmediğini ifade eden Yardımcı bu senenin zamsız bir şekilde kapanacağını ifade etti.
Şu anda üreticinin sattığı malın yerine yenisini getirme hususunda zorlandığını söyleyen Osman Yardımcı, “Üreticimizin şu anda aldığı hayvan et fiyatından pahalı durumda. Süt para etmediğinde inekler de kesime gitti. İnekler kesilince de dana gelmedi. Dana olmayınca sektör daraldı. Et kıtlığı mı var, hayır yok. Girdiler yüksek olduğundan fiyatlar yükselecek. Ülkemizde herhangi bir et sıkıntısı yok.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version