Kırtasiyelerde öğrencilere zehirli kalem satılıyor

Kırtasiyelerde öğrencilere zehirli kalem satılıyor. Milyonlarca öğrenci için ölümcül tehlikeli açıklama.

Kırtasiyelerde öğrencilere zehirli kalem satılıyor

Kırtasiye alışverişlerinde zehirli kalemlere dikkat edin. Uyarı, Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak’tan geldi. Kalemin öldürücü ve kanser yapıcı özelliği var. Milyonlarca öğrenci bu kalemi alıyor. Okulların açılmasına son 4 gün kala uyarı.

Zehirli kalem

Sağlığa zararlı satış yapıyorlar

Bazı kırtasiyelerde satışa sunulan tahta kalemlerin sağlığa zararlı olduğu tespit edildi. Konuya ilişkin Başkan Bayrak, 3 tahta kalem 9,50 TL ile ucuza satıldığını söyledi ve, ‘Sağlığa zararlı ürünler olduğunu yaptığımız incelemelerde gördük. ‘Çocuklara satılamaz, verilemez’ uyarısı olan tahta kalemini 9,50 liraya satıyorlar. Bu ürün okul listesinde var. Marketlerin 3 tanesini 9,50 liraya sattığı tahta kaleminin kırtasiyelerdeki adet fiyatı ise 15-20 liradan başlıyor’ dedi.

Ucuz okul çantası da zararlı

Sadece kalem değil ucuza satılan okul çantasının da sağlığa zararlı olduğu açıklandı. Bayrak, “99 liraya çanta satılıyor. Bu ürünler sağlıklı ve sağlam değil. Çorba bile bu fiyata değil artık. Kırtasiyecilerde çanta satışı okul açılmadan ve 11’inci ayda artar. 11’inci ayda artmasının sebebi okul açılmadan ucuza alınan çantaların 2 ayda yırtılması” şeklinde konuştu.

Sadece kalem ve çantada değil, defter ve diğer boya malzemelerinde de kimyasal ürünler kullanılıyor. Geri dönüştürülmüş ürün olup olmadığı kontrol edin.

Exit mobile version