Ekonomi

Kış gelmeden devlet doğal gaz desteği başvurularını başlattı: e-Devlet Kapısı üzerinden başvurabilirsiniz!

Kış öncesi vatandaşlara güzel haber geldi. Yapılan son açıklamalara göre, Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları yeniden başladı. Vatandaşlar başvuru işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Geçinmekte zorlanan vatandaşlara destek müjdesi verildi. Doğal Gaz Tüketim Desteği yeniden başladı. Vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda halihazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Kiracılar ve ev sahipleri faydalanabilecek

Söz konusu destekten bu sene başvuru şartları uygun olan ev sahibi ve kiracılar faydalanabilecek. Destek tutarı 450 lira ile 1150 lira arasında değişecek.