Kısa çalışma ödeneği ile ilgili flaş gelişme!

Gelen son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklaması yaparak, kısa çalışma ödeneğinin uzatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa çalışma ödeneğinin devam etmesine karar verdiklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, “Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık.” ifadeleri kullanıldı.

Kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlaması talep edilmişti

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin kısa çalışma ödeneğine ihtiyaçları olduğunu bildirdi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerektiğini ifade etmişti.

Corona virüsü salgınının olumsuz etkilerinden işçi ve işverenleri korumak için başlatılan kısa çalışma ödeneği 31 Mart 2021 tarihinde sona erdi. Ancak ödemenin yeniden başlatılmasına ilişkin talepler dile getirilmeye başlandı. Son olarak Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, “Kısa bir süre için kısa çalışma ödeneğine ihtiyacımız olacak” açıklamasında bulundu.

Kısa çalışma ödeneği olmazsa yarı ücretli izinle çalışılmasının beklenebileceğini söyleyen Narin, “Çok kısa bir süre için kısa çalışma ödeneğine ihtiyacımız olacak” dedi.

Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerektiğini ifade etmişti.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Hisarcıklıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Pandemi sürecinde firmalarımızın sıkıntıları artıyor. Öncelikle, kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerekiyor. Kamuya yapılacak vergi ve benzeri ödemelerin ertelenmesine, işletmelerimize yeni kredi destekleri sağlanmasına acil ihtiyaç duyuluyor.”

 

Exit mobile version