Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği kararı: Ödenecek tutar belli oldu!

Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından alınan kararla devam ediyor. Deprem bölgesinde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği verileceği öğrenildi. Buna göre, depremden etkilenen 10 ilde kısa çalışma ve nakdi ücret desteği kararı alındı. Kısa çalışma ödeneği ise çalışan başına 4 bin TL’ye kadar çıkacak.

Depremden etkilenen vatandaşlara kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği verilecek. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlanacak. Bu kapsamda firmalar, çalışanları için kısa çalışma ödeneği başvurusu yapılabilecek. Kısa çalışma ödeneği mevcut durumda 3 ay süreyle yapılabiliyor. Ancak bu durum Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yeniden düzenlenebilir.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERE NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ

Kısa çalışma ödeneği sigortalının son 12 aylık prime esas kazancı dikkate alınarak hesaplanan günlük brüt kazancın yüzde 60’ı kadar ödeniyor. Brüt asgari ücret üzerinden ödenecek aylık kısa çalışma ödeneği yaklaşık 4 bin lira.

Deprem bölgesindeki illerde nakdi ücret desteği de verilecek. Afet nedeniyle ücretsiz izne çıkarılma ya da işsiz kalınan dönem için İşsizlik Sigortası Fonu ve İŞKUR tarafından ödeme yapılacak.

Exit mobile version