GündemKamu

Kişi başı 5 bin lira destek verilecek: Ödemeler PTT aracılığı ile yapılacak!

Corona virüsü salgını nedeniyle pek çok destek ödemesi yapıldı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni bir destek açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamaya göre, kırtasiyeci esnafı için kişi başına 5 bin TL destek verilecek. Kırtasiyecilere ödemeler PTT aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Pandemi nedeniyle esnaflara çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Bakan Bilgin yaptığı yazılı açıklama ile 1200 kırtasiyeci esnafı için kişi başına 5.000 TL olmak üzere toplam 6 milyon TL destek verileceğini açıkladı. 14 ilde yürütülecek bu program için yapılan açıklamada, başvuruların Bakanlık resmi sitesi (https://forms.ailevecalisma.gov.tr/uigm/form/) üzerinden 21 Haziran 2021 tarihinden(bugünden) itibaren alınacağını belirtti.

Desteği almaya hak kazananların ödemeleri T.C. kimlik numaraları aracılığıyla PTT üzerinden gerçekleştirilecek.

1200 kişiden fazla başvurulması halinde şu şartlara bakılacak:

Şartları sağlayan başvuru sayısının 1.200 kişiden fazla olması halinde hibe desteğinden yararlanacak kişi sayısı aşağıda belirtilen şartlar öncelik sırasına göre dikkate alınmak suretiyle yapılacak eleme usulü ile Bakanlık tarafından belirlenecektir. Hak sahipliğinin belirlenmesi kapsamında oluşan tereddütlerin giderilmesinde Bakanlık görüşü esastır.

Emeklilik veya yaşlılık aylığı alınıp alınmaması,
İşletme hesabı esasına göre defter tutulması,
Faaliyete başlama tarihi,
Kadın olması,
Genç olması,
İşyerinin kira olması

Hangi iller için destek ödemesi yapılacak?

Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Ordu illerinden birinde faaliyet gösteren kırtasiyecilere ödemeler yapılacak.