Gündem

Kısıtlama açıklaması yapıldı!

Türkiye’de her gün binlerce kişi corona virüsüne yakalanıyor. Bu nedenle hem vatandaşlar hem de işletme sahipleri eski kısıtlamaların geri dönüp dönmeyeceğini merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan kısıtlama açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son corona virüsü tablosuna 24 bin 114 vaka kaydedildi. Neredeyse her gün binlerce kişinin pozitif nedeniyle yeniden kısıtlama uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor.

Aşısı eksik olanlar yaptırsın

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan kısıtlama açıklamasında bulundu. İlhan tarafından yapılan açıklamalarda, “Kısıtlama yapmanın zamanı değil. Elimizde çok güçlü bir silah, aşımız var.

Böyle bir düşünce ya da böyle bir konuşmayı şu an değerlendirmenin çok anlamı yok diye düşünüyorum. Şu an bu konuda tasalanmak yerine aslında toplumun mevcut kurallara dikkat etmesi, kapalı alanlarda maske takması, mesafeye dikkat etmesi, hastalık durumu şüpheli olanların sağlık kuruluşuna başvurması gerekir. Aşısı eksik olanlar ya da hiç aşı olmamış olanlar aşılarını yaptırırsa bu konuları hiç konuşmamıza gerek olmayacağı kanısındayım” ifadeleri kullanıldı.

“Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan kısıtlama açıklamalarında ise, “Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, aşı olarak bağışıklık sağlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşı olmadan bu mümkün değil. Aşı olan vatandaşlarımız kendileri aşı olsalar dahi tedbirlere uyarak virüsün yayılımını kısıtlayabilir. Tedbirlere uyma sorumluluğuna tüm aşı olmuş vatandaşlarımızı davet ediyorum. Çok daha büyük bir sorumluluk olan aşı olmayı halen ertelemiş olanlar varsa onların da ellerini çabuk tutmalarını rica ediyorum.” Denilmişti.