GündemManşet

Kısıtlama kaldırıldı: Yarın tekrar başlıyor!

Türkiye’de pandemi nedeniyle YHT’nin birçok seferi durdurulmuştu. Ancak şehirlerarası seyahatte yeni karar alındı. Buna göre yarından itibaren bölgesel tren hatlarının yeniden hizmete başlamasına karar verildi. Peki, tekrar faaliyete geçecek olan hatlar hangileri?

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de birçok tedbir kararı alındı. Bu kapsamda nedeniyle YHT’nin birçok seferi durdurulmuştu. Ancak TCDD Taşımacılık AŞ’den son alınan bilgilere göre bölgesel tren hatları yeniden faaliyete geçecek.

Yarın itibarıyla hizmete alınacak bölgesel tren hatları hangileridir?

Kapıkule-Halkalı, Adapazarı-Pendik, Ankara-Polatlı, Zonguldak-Karabük, Manisa-Alaşehir, Eskişehir-Afyonkarahisar, Eskişehir-Kütahya, Mersin-Adana, Mersin-İslahiye, Mersin-İskenderun, Sivas-Divriği, Erzincan-Divriği, Kars-Akyaka, Aydın-Denizli-Söke ile Basmane’den Ödemiş, Denizli, Aydın, Uşak, Alaşehir ve Tire’ye giden hatlar.

Batman-Diyarbakır hattında işleyecek bölgesel tren ise 22 Mart’ta seferlerine başlayacak.

Öte yandan Ankara-İstanbul-Ankara hattında günde 8 olan YHT sefer sayısı ise 22 Mart’tan itibaren 10’a yükseltilecek.

Çeşitli önlemler alındı

Ankara’dan saat 12.00, Söğütlüçeşme’den saat 12.20’de hareket edecek YHT’ler, Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik ve Bostancı istasyonlarından yolcu alacak.

Seyahatlerde bulaşı önlemek için ise çeşitli önlemler alındı. Buna göre, trenler sefer öncesinde dezenfekte edilerek hizmete sunulacak. Ayrıca yeniden falliyete başlayan hatlarda seyahat edecek olan yolcuların HES kodunu ibraz etmesi gerekiyor.