Klozet kapağını açık bırakanlar: Öğrenmek sizi çok üzecek, açık bırakmaya devam ederseniz buna neden olabilirsiniz!

Tuvalet kullanma alışkanlığı kişiden kişiye farklılıklar gösteriyor. Birçok kişi tuvalet kullanımından sonra klozet kapağını açık bırakıyor. Ancak bu durum tuvaleti virüs yuvasına çevirebilir.

Herkesin kullanmak zorunda olduğu tuvalet için herkesin farklı alışkanlığı var. Kimisi tuvaletten sonra klozet kapağını kapatmayı tercih ederken, birçok kişi ise açık bırakmayı tercih ediyor. Mynet’in haberine göre ise ‘Amerikan Enfeksiyon Kontrolü Dergisi’nin 1975 yılında gerçekleşen çalışmasına 2015 yılında yeni bir güncelleme yapıldı. Çalışmada kolozet kapağının kapatılmadığı durumlarda olabileceklere yer verildi.


Klozet kapağı kapatılmazsa ne olur?

Buna göre, kapağı kapatmamak tuvalet sifonu çekildiğinde havaya sıçrayabilecek virüsler ve enfeksiyonlara neden olabilir. Su akışı ile tuvaletlerden çıkan damlacık tüylerinin norovirüs, SARS ve pandemik grip gibi bulaşıcı hastalıkların bulaşmasına neden olabilir. Her zaman hastalık riski bulunma da, herkesin tuvalet kullanımında doğru alışkanlıklar edinmesi ve her daim hijyene önem vermesi gerekiyor.

Exit mobile version