Koalisyon hükümeti anlaşmaya vardı: Esrar yasallaşıyor!

Koalisyon hükümeti, esrarın sınırlı yasallaşması konusunda anlaşmaya vardı. Tasarıya göre, uyuşturucu madde listesinden çıkarılacak olan esrarın 25 grama kadar bulundurulmasına izin verilecek ve yetişkinler kişisel tüketim için 3 bitki yetiştirebilecek.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından yapılan ortak açıklamada, esrarın yasallaşması konusunda anlaşma sağlandığı ve yasa tasarısının 1 Nisan’da yürürlüğe girmesinin beklendiği belirtildi. Tasarı, Federal Meclis’te 19-23 Şubat tarihleri arasında görüşülerek oylanacak.

40 yıldır yasaktı

Hükümet ortaklarının uzlaşmasıyla, ülkede yaklaşık 40 yıldır yasak olan esrarın sınırlı da olsa yasallaşması tasarısının meclisten geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Tasarıda yer alan detaylara göre, esrar uyuşturucu maddeler listesinden çıkarılacak ve yetişkinlere 25 grama kadar esrar bulundurma hakkı tanınacak. Ayrıca, bireyler kişisel tüketim için 3 bitki yetiştirebilecekler.

Dernekler kurulacak

Tasarıda yer alan diğer önemli maddeler arasında, “kenevir sosyal kulüpleri” adı verilen derneklerin en fazla 500 üye ile kenevir yetiştirebilmesi ve üyelerine esrar tedarik edebilmesi bulunuyor. Bu derneklerden bir üye, günde en fazla 25 gram, ayda ise en fazla 50 gram esrar satın alabilecek.

Ancak, tasarıya göre okul, kreş, çocuk oyun parkları ve spor salonlarına 200 metre mesafede esrar kullanımına izin verilmeyecek. Ayrıca, 18 yaşın altındakilerin yanında esrar tüketimi kesinlikle yasak olacak.

 

Exit mobile version