Kocaeli, İstanbul, Sakarya illerine flaş uyarı: Bu gece başlayacak!

Türkiye’de son yıllarda yaşanan sel felaketleri nedeniyle vatandaşlar sıklıkla hava durumu verilerini araştırıyorlar. Bu kapsamda Kocaeli, İstanbul, Sakarya illerine flaş bir uyarı geldi. Meteoroloji Uzmanı Ahmet Uçar tarafından yapılan açıklamaya göre, Salı 03:00 ile Çarşamba 03:00 arası şiddetli yağış bekleniyor. Beklenen yağışa ilişkin açıklama yapan Uçar, ‘Son yıllarda bu günlerde nadir olarak görülen cinsten.’ İfadelerini kullandı.

Olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların tedbir alması için uzmanlar tarafından çeşitli açıklamalar yapılıyor. Son olarak Meteoroloji Uzmanı Ahmet Uçar, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Düzce illerine uyarıda bulundu.
Uçar tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Çok kuvvetli bekleniyor

Bu geceden itibaren İstanbul ve çevresinde etkili olacak şiddetli yağışların yarın akşamdan itibaren de çarşamba sabahına kadar 2 gün önce sel olaylarının yaşandığı Sakarya ve Düzce’de çok kuvvetli sağanaklara yol açması bekleniyor. Sel ve su Baskınlarına karşı dikkatli olunmalı.

Bu gece yarısından itibaren özellikle Marmara’nın doğusunun Karadeniz üzerinden inen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İstanbul ile Kocaeli ve Yalova’da çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Ege’de hava durumu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İZMİR °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu
KÜTAHYA °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu
MANİSA °C, 35°C
Az bulutlu
MUĞLA °C, 33°C
Az bulutlu

Exit mobile version