EkonomiGündem

Kömür yardımından sonra doğalgaz faturası yardımı geliyor mu? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı!

Milyonlarca vatandaş ısınma masraflarının artmasından dolayı şikâyet etmeye başladı. Vatandaşların haklı isyanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a ulaştı. Bakan Yanık, milyonlarca insanın beklediği o açıklamayı yaptı. Açıklamaya göre kömür ve doğalgaz yardımlarının nasıl yapılacağı merak konusu oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanından Isınma Maliyetine Çözüm!

Milyonlarca vatandaş, zorlu hava şartları karşısında uygun fiyatlı ısınmanın çarelerini arıyor. Vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesi amacı ile konu ile ilgili olarak uzun süredir devlete çağrıda bulunuyor! Vatandaşın bu çağrısına yanıt sonunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Bakan Yanık, yapmış olduğu açıklama ile milyonlarca vatandaşın yüzünün gülmesini sağladı.

Bakan Yanık, bir süredir ihtiyaç sahibi ailelere yapılan kömür yardımının 2022 yılı itibari ile de sürdürüleceğini belirtti. Bakan Derya Yanık, 2021 yılında vatandaşlara, toplamda 1,8 milyar lira tutarında kömür yardımının yapıldığını duyurdu.

İhtiyaç Sahibi Ailelerin Doğalgaz Faturalarına Nakdi Destek!

İhtiyaç sahibi aileleri yeni yılda da mağdur etmeyeceklerini dile getiren Bakan Derya Yanık, ilerleyen dönemlerde ailelere kömür yardımının dışında yardımların yapılacağını belirtti. Bakan Yanık açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Önümüzdeki süreçte bu yardımları doğal gaz desteğiyle sürdüreceğiz. Böylece sadece kömür değil doğal gaz desteği de sağlamış olacağız. Isınma yardımı kapsamında doğal gaz yardımı sağlanmasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Enerji Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında çalışma yapıldı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısınma değil doğal gaz altyapısı da söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacının giderilmesinde hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracı olması açısından kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğal gaz için de vereceğiz.

Doğalgaz Faturası Desteğine Nasıl Başvurulacak?

Yeni dönem içerisinde hayata geçirilecek olan nakdi doğalgaz faturası desteğine nasıl başvurulacağı, vatandaşların araştırdığı konular arasında yer aldı. Bakan Yanık yardımlar ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, bu soruya cevap verdi. Bakan Yanık’ın açıklamasına göre vatandaşlar doğalgaz faturası desteğine diğer sosyal yardımlarda olduğu gibi e-devlet aracılığı ile başvurabilecek.