İzmir HaberleriYerel Haberler

Konak’ın 2023 yılı Faaliyet Raporu meclisten geçti

Konak Belediyesi nisan ayı olağan meclis ikinci birleşiminde 2023 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Rapora ilişkin yapılan görüşmede belediyenin mali yapısındaki sorunlar ön plana çıkınca Başkan Mutlu, yeni dönemde bu konuda istikrar sağlanacağını ve mali yapının düzeltileceğini söyledi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Konak Belediyesi nisan ayı olağan meclis ikinci oturumu Kültürpark 4 Nolu Hol’de tamamlandı. Meclis toplantısına AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Said Başdaş, MHP Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban, CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu ve CHP Konak ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Mecliste ilk olarak Konak Belediyesi’nin 2023 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Söz konusu rapora AK Parti Grubu, “Konak Belediyesi’nin gözle görülen herhangi bir çalışması olmadığı” gerekçesiyle ret oyu verdi.

“KONAK HALKINA NE KADAR DEĞER VERİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Rapor hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, “Raporu inceledik. İnceleme sonucunda konuşulacak çok konu olduğunu gördük. En başta 2023 mali yılı fonksiyonel sınıflandırma bütçesi… İskan ve toplum refah hizmetlerine ayrılan bütçenin yalnızca yüzde 40’ı kullanılmış. Buradan Konak halkına ne kadar az değer verildiğini görüyoruz. Aş evinden gıda yardımı alan vatandaş sayısı hedeflenen 10 bin gerçekleşen 65 bin neden bu kadar fazla gerçekleşti? İkiçeşmelik projesi olduğu gibi duruyorken, hedef gösterilen yüzde 95’e nasıl ulaşılmış bu da bizim kafamızdaki bir soru işareti. Tarihi yapılara da çok fazla yatırım yapılmadığını görüyoruz. Hizmet binalarına yapılan bakım ve onarımlara hedeften 7oo’den fazla bakım onarım yapılmış… Konak Belediyesi’nin 2023 yılında da gözle görülen herhangi bir çalışması olduğunu düşünmüyoruz. O nedenle Faaliyet Raporuna ret oyu vereceğiz” sözlerini kaydetti.

“NORMAL KOŞULLAR ALTINDA YAŞANMAMIŞ BİR DÖNEMDİR”

Rapora karşı gelen eleştirilere cevap veren CHP Meclis Üyesi Emine Işık Doğusoy, Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı ve iç politikadaki belirsizliklere dikkat çekerek, mevcut durumun yerel yönetimleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Konuya ilişkin CHP Grup Başkanvekili Kazım Umdular ise, “Yaşadığımız 2019-2023 dönemi normal koşullar altında yaşanmamış bir dönemdir. 2020 Mart’ta başlayan 2023 Ocak’larında sona eren pandemi sürecinin yarattığı etkiler var. 2020’de yaşanan İzmir depremi var, 2021 de yaşanan yangılar var. 6 şubat 2023 de 11 ili çok yakından etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler var. 2023 enflasyonu var. Son 22 yılının en yüksek enflasyon ortamı var” diyerek faaliyet raporuna ilişkin gelen eleştirilere cevap verdi.

Ekonomik ve olağanüstü şartların öne sürülmesi üzerine Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız, belediyenin 5 yıllık dönemde 340 milyon dolara yakın bütçe kullandığını söyleyerek yeni dönemde mali yapının düzelmesi ve bütçenin doğru kullanılarak Konak’a hizmet edilmesi için Başkan Çınarlı’ya tavsiyede bulundu. Öte yandan Yıldız, “Rançı değil halkı belediyecilik” tartışmasını yeniden gündeme getirdi.

Gelen eleştirilere ve sorulara tek tek cevap veren Konak Belediye Başkanı Mutlu, belediyenin mali sıkıntılarını tek tek çözeceklerinin altını çizerek, “Evet söylediğiniz gibi borç içinde bir belediyeyiz. Bunu söylemekten de hiç yoksunmuyorum. Gerekirse pankartı da asacağım. İşçinin maaşlarının ödenmesi benim kırmızı çizgim. Ben solcu bir aileden geliyorum. Emek en yüce değerdir” sözlerini kaydetti.