İzmir HaberleriManşetPolitika

Kongredeki iddialara yanıt veren Sandal: Kendimi size emanet ediyorum

HABER/ Didar DEMİRCİ

CHP Bayraklı İlçe Kongresi’nde söz alan eski Yüksek Disiplin Kurulu Murat Haluk Öncel’in konuşması tansiyonu yükseltti. Öncel’in Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın kongre sürecine müdahalede olduğu ve delegeleri baskıladığı yönündeki iddiaları salonda gerilime neden oldu. Öncel, “Serdar Başkan ‘Dışarıdan kimsenin Bayraklı’ya müdahale etmesini istemiyorum’ dedi. Bayraklı’da başka adam yok muydu! 17 bin üyemiz var bizim Bayraklı’da! Didem Gültekin’den başka bir adam yok mu! Bu süreçte Serdar Başkan’ı aradım bir kere bile bana geri dönmedi. 13 yıllık arkadaşız biz. Sen çağırmadan ben bir kere makamına gelmedim. Delege olduktan sonra beni sekreteri arayıp belediye başkanlığa binasına çağırdı. Ben bir CHP’li delege olarak oraya gitmem. Benim bir siyasi olarak orada ne işim var? Belediyenin CHP’nin üssü haline getirilmesinin anlamı var mı? Belediye başkanı belediye binasında çalışır, siyaseti parti hizmet binasında yapar. Cebimde telefonumda ispatı hazır, meclis üyelerinden biri mesaj attı. Bütün delegasyon belediye başkanı binasına çağırıldı, ‘Ya imza vereceksiniz ya kapının önüne çıkacaksınız’ denilmiş. Hatta bir arkadaşımızın işine son verilmiş. Benim belediyede başkan olsam, personel alabilecek imkanım olsa benim ihtiyacım olan partililerim varsa onları delege seçimleri, ilçe kongresi zamanında değil çok önce işe alır istihdam sağlarım. Solculuk budur, sosyal demokratlık budur. İnsanları işiyle tehdit et, yok böyle bir şey Serdar!¨ dedi.

‘BU KIZCAĞIZA YAZIK DEĞİL Mİ?’

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal’ın koltuğunda gözü olmadığını eleştirilerini ortada bir yanlış olduğunu için gündeme getirdiğini belirten Öncel, “Benim partim bana tuvalet silme görevi versin yapmazsam namerdim. Seçim sürecinde beraberdik, okullarda beraberdik. Adam gibi adam Genel Başkanımız’ın bir söylemi var: Hak, hukuk ve adalet! Sizin arkadaşınız mı seçilsin yoksa örgütün adayı mı seçilsin? Üç defa uzlaşalım diye aradım. Maalesef ‘Hayır, Didem olacak’ Bu kızcağıza yazık değil mi? Bu kızcağız ekmeğini kazanmaya gelmiş buraya¨ diye konuştu. Öncel’in konuşmasını kesen divan başkanı Öztunç, ¨Bu kızcağız, Didem dediğiniz hala Bayraklı İlçe başkanı. Serdar dediğiniz belediye başkanı. Bu olmaz. Burası CHP’nin kongresi¨ ifadesini kullandı. Öncel bu ifadelerden sonra konuşmasını bitirerek ifadeleri nedeniyle özür diledi.

‘HİÇ SANA YAKIŞMADI KARDEŞ!’

Öncel’in iddialarına yanıt veren Sandal, ¨Bunun bir kısmı, meclis üyeliği kısmı şakalaştığı iştir. Gerisini anlatmak istemem, kendisinin haksızlığı ama bunu anlatmak benim işim değil. Benim partililere olan bağımı, saygımı, emeğimi yok sayarak bir ithamda bulunmak farklı bir işin işareti. Ben bu süreçte Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza giderek dört adayımız olduğunu söyledim. Bülent Bey, Tunç Başkan’ı arayıp ‘Ben personelinizim, aday olmak istiyorum’ diyor. Tunç Başkan da ‘Genel olarak uygun görmüyorum’ diyor. Arkadaşımız ‘Demokratik hakkımız değil mi?’ diyor, o da ‘O zaman o hakkı kullan’ diyor. Sanki bu işi belediye başkanı yapıyormuş gibi büyükşehir ile ilçe arasında problem yaratıyor. Üç arkadaşımızdan durumlarından dolayı tek adaya karar verdik durum bu. Ancak bundan başka bir şey çıkarmak hiç sana yakışmadı kardeş!¨ dedi.

‘KENDİMİ SİZE EMANET EDİYORUM’

Adaylık sürecinde birinin aday gösterilmesi için önce kişinin aday olması gerektiğini belirten Başkan Sandal, ¨Birazdan sandığa gidip aday olmuş arkadaşlarınıza oy vereceksiniz. Oy verdiğinizde diğerini yok mu sayıyoruz? Bundan farklı bir şey çıkarıp partililerimize negatif yüklendiğimizi neden iddia ediyorsunuz, bu size yakışmadı. Burada iki aday arkadaşımız var, her ikisi de göz bebeğimiz. İki arkadaşımızla da defalarca ağabey-kardeş ilişkisinde konuştuk. Kim olursa başımız gözümüz üzerinde yeri var. Didem Hanım’ın yönetiminin benim yönetimim olduğunu iddia ettiniz, bir gün bir talimat vermiş miyiz? Mutlu da başkan olursa talimatları benim için görevdir. Kimse bizi partililerimizle karşı karşıya getirmesin. Burada beni eleştiren ilçeyi eleştiren arkadaşı 4 yıldır sahada gördünüz mü? Burada örgütü yok saymak nedir ya? Ben kendimi size emanet ediyorum¨ diye konuştu.