Konser, festival ve eğlence dolu Bornova

Bornova Belediyesi, 23 Nisan’dan 19 Mayıs’a uzanan ve içine İşçi Bayramı, Hıdırellez, Dünya Dans Günü gibi özel günleri alan bir aylık sürede birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Türk Müziği’nin efsanesi Yeni Türkü ile Red ve Madrigal gibi ünlü rock grupları hayranları ile buluşuyor. Sadece Bornovalılar değil, binlerce İzmirli Küçükpark’dan Büyükpark’a, Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na düzenlenen etkinliklere akın etti. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Uçurma Şenliği’nde çocukların heyecanına, 19 Mayıs’ta gençlerin coşkusuna, 1 Mayıs’ta işçilerin haykırışlarına ortak oldu. “Ülke olarak morale ihtiyacımız var” diyen Başkan Eşki, Bornovalılar ile birlikte halay çekti, horon tepti, dans etti

Bir arada olmak çok önemli

Her alanda daha yaşanabilir, güçlü bir Bornova yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizden bu yana kısa süre olmasına karşın gece gündüz demeden çalışıyoruz, sonuçlarını da almaya başladık. Öncelikli hedefimiz temizlik, park ve bahçelerin bakımı gibi rutin belediyecilik hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getirmek. Bir yandan da geçmişte başarıya ulaşmış çalışmaları geliştirmek ve yeni yatırımlar yaparak Bornovalıların yaşam standartlarını yükseltmek hedefindeyiz.

Kültürel ve sanatsal etkinlikler de kentleri güzelleştiriyor. Aynı zamanda bir üniversite kenti de olan Bornova’ya yakışır organizasyonlarla dopdolu bir bahar mevsimi geçiriyoruz. Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikle Bornovalıyı daha çok bir araya getireceğiz. Yaklaşan Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nda da Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anacak ve kurduğu Cumhuriyet’in değerlerini coşku ile kutlayacağız.”

19 Mayıs’ta Genç Festivali

Bornova Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da bir hafta süren Gençlik Festivali ile kutluyor. 11-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen festivali Küçükpark Meydanı’ndaki Capoeira Gösterisi ile başlayan etkinlikler, 16 Mayıs akşamı sevilen Rock Grubu Red’in Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda hayranları ile buluşuyor. Aynı meydan 17 Mayıs’ta aerobik ve taekwondo gösterilerine sahne olacak.

Festivalin finali ise 18 Mayıs akşamı yapılacak. Bornova-Bayraklı sınırından başlayan kortej ile coşku Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, tüm Bornovalıların ellerinde ayyıldızlı bayraklıyla korteje katılmaya ve ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek Madrigal’ın konserini birlikte izlemeye davet etti.

1 Mayıs’ta Yeni Türkü Konseri

Bornova’da İşçi Bayramı, Yeni Türkü ile kutlandı. Bornova’nın sembol alanlarından Büyükpark’ı dolduran binlerce İzmirli unutulmaz bir gecede, hayranları grubun yıllarca dillerden düşmeyen şarkılarına coşkuyla eşlik etti. Gruptan övgüyle söz eden Başkan Ömer Eşki, “Yeni Türkü Türkiye’de aydınlığın, çağdaşlığın, demokrasinin simgelerindendir. Türkiye’de güzel olan, kutlu olan, mutlu olan ne varsa emekle inşa edildi. Bizim de emek gününde içimiz içimize sığmadı ve ‘Bornova’ya Yeni Türkü yakışır’ dedik” diye konuştu.

Dünya Dans Günü

Her yıl bütün dünyada renkli etkinliklerle kutlanan Dünya Dans Günü’nde, latin danslarından hiphopa, çeşitli yörelere ait halk oyunlarından oryantale 10 ayrı dans grubu Büyükpark’ta sahne aldı. Gecenin sonunda tüm dansçılar aynı anda sahneye çıkarak harmandalı oynadı. 280 dansçının katıldığı harmandalı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Büyükpark’ta Hıdırellez coşkusu

Bornova Belediyesi, bereket, bolluk ve yeni başlangıçların simgesi, baharın müjdecisi Hıdırellez’i, Bornova Büyükpark’ta düzenlediği coşkulu şenlikle kutladı. Başkan Eşki renkli anlara sahne olan etkinlikte roman havası da oynadı. “Bornovalılar eğlenmeyi bilir. Bu gece yaşadığımız coşkuyla tüm İzmir’e bunu kanıtladınız, ‘Hıdırellez Bornova’da kutlanır’ dedirttiniz. Her günümüz ve gecemiz böyle neşe içinde geçsin” diyen Eşki tüm dünya için barış diledi.

Exit mobile version