Magazin

Konseri iptal edilen Aleyna Tilki, ödül aldı! Ödülü veren Orhan Gencebay, sözleri ile genç şarkıcıya destek oldu!

24 Eylül 2022 tarihinde Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlik kapsamında sahne alacağı duyurulmuş olan Aleyna Tilki, geçtiğimiz günlerde LGBT bireyleri için yapmış olduğu destek paylaşımı sonrasında belediyenin konser takviminden çıkarıldı. Tilki’ye birçok kanaldan destek gelirken iktidar sanatçısı olduğu savunulan Orhan Gencebay ödül gecesinde Aleyna Tilki’nin yanında yer aldı.

KONSERİ İPTAL EDİLMİŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlik kapsamında sahneye çıkmaya hazırlanan genç şarkıcı Aleyna Tilki, belediye yönetiminden gelen karar ile büyük bir şaşkınlık yaşadı. LGBT’li bireylerin onur yürüyüşlerine destek verdiği paylaşımı ile belediye yönetiminin dikkatini çeken Aleyna Tilki, yapmış olduğu paylaşım sebebi ile belediyenin konser planından çıkarıldı.

24 Eylül tarihinde düzenlenecek olan konserinin iptal edilmesi ile magazin gündemine bomba gibi düşen Aleyna Tilki, birçok sanatçı arkadaşı ve sosyal medya kullanıcısından büyük destek gördü.

ÖDÜL ALDI!

Yapmış olduğu LGBT destek paylaşımı sebebi ile Osmancık Belediyesi’nin konser programından çıkarılan Aleyna Tilki, geçtiğimiz günlerde düzenlenen NR1 Video Müzik Ödülleri gecesinde ödül aldı. Genç şarkıcıya ödülünü, usta sanatçı Orhan Gencebay verdi.

GAZETECİDEN YENİ YAZI!

Konseri iptal edilen genç şarkıcının iktidar sanatçısı olduğu iddia edilen Orhan Gencebay’dan ödül almış olmasına dikkat çeken Gazeteci Ertuğrul Özkök, duruma ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Beyler, o Orhan Gencebay. Orhan ağabey ve Aleyna aynı sahnede, işte budur. Ödülü alan, konserleri yasaklanan Aleyna Tilki. Ödülü veren ise Orhan Gencebay. Bazı kişiler Gencebay’ı iktidar sanatçısı diyerek eleştiriyor. O müzik aleminin ağabeyliğini sonuna kadar hak etmiş sanatçılardan biri. Aleyna ödülü alınca ‘benim için onurdur’ dedi. Gencebay ise ‘ödülü sana verdiğim için sevindim” ifadelerini kullandı. Daha nasıl destek olunabilir ki? İşte budur.”