Ekonomi

Konut alacaklara kamu bankasından 500 bin lira bazlı konut kredisi kampanyası

Ziraat Bankası tarafından 500 bin lira bazlı konut kredisi kampanyası başlatıldı. Bu kampanya “Bugünün Evini Yarına Bırakma!” sloganı ile paylaşıldı ve 120 ay vade imkanı verileceği belirtildi.

Ekspertiz değeri 500.000 TL ve altında olan konutlara ekspertiz değerinin %90’ına kadar, 500.000 TL’nin üzerinde olan konutlara ise ekspertiz değerinin %80’ine kadar 120 aya varan vadeler ile kredi verilebileceği belirtildi.

KREDİNİN ÖZELLİKLERİ

Ayrıca yapılan açıklamada krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edileceği belirtilerek gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edilebileceği bildirildi.

Bununla birlikte yapılan açıklamada bakanın bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası* ürünlerini sunduğu ifade edildi.

BAŞVURU YERLERİ 

Söz konusu kredi kampanyasına başvuruların banka şubeleri, web sitesi, mobil uygulama, internet şubesi, ATM ve çağrı merkezi üzerinden yapılabileceği vurgulandı.

ÖRNEK ÖDEME 

Örnek ödeme kapsamında 200 bin kredi için 120 ay vade ve yüzde 1,65 faiz oranı ile aylık ödeme 3 bin 838 lira oluyor. Yıllık maliyet oranı ise yüzde 22,025 oluyor.

Detaylı bilgi ve başvuru için TIKLAYIN.