Konut satın almak ya da kiralamak isteyenleri ilgilendiriyor! Binlerce liralık tuzak

Ev satın almanın gittikçe zorlaştığı son günlerde zorluklarla birikim yapan ve ev almaya karar verenler bu kez de büyük krize yakalanıyorlar.

Konut satın almak ya da kiralamak isteyenleri ilgilendiriyor! Binlerce liralık tuzak- 2’inci el ya da sıfır ev satın almak için ilan sitelerini ziyaret edenlere emlakçılardan uyarı geldi. Kahramanmaraş’ta bir emlakçı, satılık veya kiralık gayrimenkul ilanı verilen sitelerde ‘kapora dolandırıcılığı’ adı altında gerçekleştirilen sahte ilanları tespit etti.

BİNLERCE LİRANIZI CEBİNİZDEN ALIYORLAR

Binlerce liralık kaporaları alıp kaçan fahiş fiyatlı satışlara ilişkin olarak vatandaşlar uyarıldı. Son günlerde dolandırıcılık hat safhalara ulaştı. Vatandaşların dolandırıcıların ağına takılmaması için ilan sahiplerini telefonla arayarak uyaran emlakçı, bu yöntemin son günlerde arttığını dile getirdi. Kiralık ve satılık gayrimenkul ilanı bulunan bazı sitelerde ‘sahte ilanlarla’ piyasanın çok altında kiraya veya satılığa çıkartılan evi almak isteyen vatandaşlar, sahte ilanlara inanıp karşı taraf ile görüşme sağlıyor. Vatandaşların mağdur olduğu konuyu tespit eden Kahramanmaraş’ta bir emlakçı, ilan sitelerinde tespit ettiği sahte ilanları arayarak ev sahiplerini ve ilanın gerçek sahibi olan emlakçıları arayarak uyarıda bulunuyor.

EMLAKÇILARI DA DOLANDIRIYORLAR

Emlakçı yaşanılan dolandırıcılığı şu sözlerle aktardı:

Dolandırıcı, Kahramanmaraş’ta 3 evin olduğunu ama bunun yanında Başsavcılıkta görevinin olduğunu Ankara’da ilanının olduğunu ve bu ilanın girilmesini dile getirip, elemanlarımızı da kandırarak bu ilanı girdirmiş. Ben de o sıra yoğundum, ama gördük ki çok ciddi mesajlar geliyor, çok ciddi favoriler alıyor. Anladık bu işin içerisinde bir iş olduğunu. Neyse biz işi çözdük ve bu dolandırıcılığın adı ‘kapora dolandırıcılığı’. Emlak şirketleri üzerinden, emlakçılara kendi numaralarını verip bir şekilde buradan kapora topluyorlar. Bu işin peşini Kahramanmaraşlı emlakçılar olarak bırakmadık. Bu işi görev bildik ve gerekli yerlere suç duyurusunda bulunduk.

7-8 gün oldu yaklaşık ve bu adamlar halen dolandırmaya devam ediyorlar. Aynı numara aktif, ama ne hikmetse bulunamıyor. Şu anda da mağdurlar çoğalıyor. Biz 10 gündür engel olmasak emin olun binlerce insan mağdur olacaktı. İnsanların dolandırılmasına bizler göz yumamıyoruz.

Milyonların dolandırıcılık tuzağına gelmemeleri için uyarı yapıldı.

Exit mobile version