Konut yatırımcıları Türkiye’den uzaklaşıyor: Yeni hedef İngiltere

Dünya genelinde konut fiyatlarının en fazla arttığı ülkelerden biri olan Türkiye’de, konut piyasasına erişim zorlaşıyor. Özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde ev ve daire fiyatları, yabancı gayrimenkul seçeneklerini daha cazip hale getiriyor.

Cornucopia Global Kurucu Ortağı Buse Tanıl Jeffery, özellikle döviz bazında kira getirisi elde etmek isteyen yatırımcıların Türkiye dışında yatırımlarını değerlendirdiğini ve İngiltere pazarına olan ilginin arttığını belirtiyor.

Cornucopia Global Kurucu Ortağı Buse Tanıl Jeffery,

Kovid-19 salgını döneminde küresel konut piyasasında yaşanan artış, Türkiye’nin konut fiyatlarının yüksek hızda artmasıyla birleşince, yatırımcıların rotasını sınır dışına taşımaya başladığı görülüyor. TÜİK verilerine göre, Türk vatandaşları yurtdışından gayrimenkul edinme konusundaki ilgilerini artırarak, 2021 yılında 41,789 adet konut satın aldı. Bu durumun en dikkat çeken hedeflerinden biri ise İngiltere oldu.

En fazla talep Londra’ya

Londra merkezli bir araştırma şirketinin analizine göre, Londra’da 2023’ün üçüncü çeyreğinde toplamda 3 bin 118 adet mülk satıldı. Satışların yüzde 23’ü bireysel yabancı yatırımcılara aitken, kurumsal satın almalar düşüldüğünde Londra’daki evlerin yarısından fazlasının yabancı yatırımcılara satıldığı görülüyor.

Cornucopia Global Kurucu Ortağı Buse Tanıl Jeffery, konut fiyatlarındaki düşük rekabet ve uygun fiyatların birleşimi ile Birleşik Krallık genelinde gayrimenkul piyasasındaki talebin arttığını ifade ediyor. Ayrıca, Türkiye’deki konut fiyatlarının İngiltere ile yarışır hale gelmesinin, Türk yatırımcıları için İngiltere’yi cazip hale getirdiğini söylüyor. Türk yatırımcıların İngiltere’de 4.4 milyon TL civarında yatırım yapabileceği projelerin bulunduğunu belirten Jeffery, doğru bir danışmanlık ile uluslararası portföy oluşturmanın kolaylaştığını vurguluyor.

 

Exit mobile version