Gündem

Konya’da patlama sesi! Konya Valiliği açıklama yaptı

Konya Ahırlı ilçesi Akkise mahallesi ile Kayasu ilçesi Akören köyü arasındaki dağlık bölgede şiddetli bir patlama sesi meydana geldi. Vatandaşlar tarafından patlama sesinin ne olduğu merak konusu oldu. Konuyla ilgili olarak Konya Valiliği’nden ve Ahırlı Belediye Başkanı’ndan açıklama geldi.

Konya’nın Ahırlı ilçesine bağlı Akkise Mahallesi’nde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Patlama sesine ilişkin olarak, uçak düştüğü iddiaları sosyal medyada yayıldı. Bu iddialar üzerine Konya Valiliği açıklamada bulundu.

Resmi twitter hesabı üzerinden açıklama yapan valilik şu ifadeleri kullandı:

10 Kasım 2020 tarihinde; ‘’Konya da uçak düşme ihtimalini” konu edinen haberlerle ilgili yapılan araştırmada; Uçağın düştüğüne ilişkin hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Patlama sesine ilişkin olarak bir açıklama da Ahırlı Belediye Başkanı’ndan geldi. Belediye Başkanı İsa Akgül açıklamasında şöyle dedi:

”Evde bulunduğum sırada çok şiddetli bir patlama sesi duyduk. Duyunca hemen dışarı çıktık, etrafa bakındım, hiçbir şey göremedim. Ama havaya baktığımda bir uçak gördüm. Eğitim uçuşu olduğunu sanıyorum. Hemşehrilerimizde büyük bir tedirginlik oldu. Sonik patlama olup olmayacağı yönünde net bir bilgimiz olmadığı için ‘Acaba ne olabilir’ diye ekiplerle köylülerle etrafa dağıldık arama yaptık. Epeyce bir alan taradık. Fiili olarak zeminde meydana gelmiş hiçbir şey göremedik. Can ve mal güvenliği açısından bir sıkıntımız yok. Sosyal medyada alıntı yapılan eski uçak kazası fotoğraflarını gördük. Bunlar çok mesnetsiz şeyler. Bölgedeki define aranabilecek yerlere baktık, oralarda da bir problem yoktu. Teknik olarak uçaklardan çıkan bir ses olduğu kanaatindeyim”