EkonomiGündem

Köpek Sahiplerine Açıklama Yapıldı: Yarın Son Gün Para Cezası Kesilecek!

Tehlikeli köpek ırkına sahip olan vatandaşları ilgilendiriyor. Türkiye’de yasaklı köpek ırklarından olan Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, American Staffordshire Terrier, American Bully gibi tehlikeli köpek ırklarına sahip olanlar için duyuru yapıldı. Son tarih 14 Ocak 2022.

Tehlikeli köpek sahiplerini ilgilendiriyor. Tehlike arz eden köpek sahiplerine verilen süre doldu. Saldırgan ırklara sahip köpekler kayıt altına alınacak. Köpeklerini kayıt altına aldırmayan vatandaşlar, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında alınan kararlar doğrultusunda para cezasına çarptırılacak.

Köpeklerini Kayıt Ettirmeyen Vatandaşlara Para Cezası Kesilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan “Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında alınan karara göre tehlikeli ırklara sahip olan vatandaşlar 14 Ocak 2022 tarihine kadar köpeklerini kayıt altına aldıracak Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa gibi köpek ırklarına ek Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tehlike arz eden hayvanlar listesine American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerde dahil edildi.

Tehlike Arz Eden Köpeklere Mikroçip Takılacak

Tehlike arz eden bu ırka sahip köpeklerin aşıları tamamlanacak. Köpekler kısırlaştırılacak ve tüm kontrollerinin sağlanmasının ardından bu ırka sahip köpeklere mikroçip takılacak. Yarın itibariyle tehlikeli ırka sahip köpeklerini kayıt altına aldırmayan vatandaşlar ise  11 bin TL para cezasına çarptırılacak.