Gündemİzmir Haberleri

Körfez geçiş projesine engelleme sinyali

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın seçim vaatleri arasında yer alan Körfez geçiş projesine daha vaat aşamasındayken itiraz geldi. İzmir Yaşam Alanları Platformu, projeyi ‘yarımadayı talan projesi’ olarak ilan etti.

İzmir Yaşam Alanları Platformu konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, projeye karşı duracaklarını şimdiden ilan etti. Yapılan açıklamada, “Körfez geçiş projesi, yarımada talan projesinin de İnciraltı’nın imara açılmasının da bir parçasıdır. İzmir’i ranta açacak uçları körfez geçişi ile bütünleştirmek istiyorlar. İzmir ülkenin cari açığını kapatmak amacıyla talana açılmak isteniyor” iddialarına yer verildi.
İzmir’in ulaşım alt yapısına büyük katkı sağlayacağı düşünülen Körfez Geçiş Projesi ilk olarak eski Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde vaat olarak ortaya çıkmıştı.
İzmir kamuoyunda uzun süre tartışılan proje, açılan davalar ve bazı sivil toplum örgütlerinin karşı çıkması ile başlamadan bitmişti. CHP’li önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da ‘karşı değiliz, yapılsın’ dediği proje şimdi yeniden İzmir’in gündemine geldi.
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, bu projeyi yeniden seçim vaatleri arasında sıraladı. Bununla birlikte ilk tepkiler de gelmeye başladı. İzmir Yaşam Alanları Platformu, yazılı bir açıklama yaparak projeye karşı çıktı. Platform yazılı açıklamasında, “Kamu yararı olmayan projelere karşı mücadele ettik, mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. İzmir’in Kanal İstanbul’una karşı kamusal alanları ranta teslim edecek, halkın kullanımını önleyecek, soylulaştırmayı getirecek, bu rant projelerine, karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.