Korkulan Olacak Üreticilerden Açıklama: Et ve Süt Bulmak Zorlaşacak

Üreticilerden açıklama geldi. Yaz aylarına işaret eden üreticilerden ortak açıklama geldi. Süt ve et ürünlere ulaşımın yaz aylarında daha da zor olacağını belirten üreticiler. Tüketicilere önlem alın çağırısında bulundu.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), son dönemde artan maliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada durumdan kaygılandıklarını belirten üreticiler, “Biz üreticiler olarak önümüzü göremiyoruz. Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. Tedarik zinciri kırılma noktasına geldi, böyle devam ederse Mart ayı itibariyle yem hammaddesi bulmakta zorlanacağız” ifadeleri kullanıldı.

Yaz Aylarında Süt ve Et Bulmak Zorlaşacak

Tüketiciye uyarıda bulunan üreticiler, “İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşük ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacaktır” denildi.

TÜSEDAD Yönetim Kurulu tarafından yapılan imzalı açıklamada, “Maliyet hesapları yapılırken Ekim sonu maliyetleri temel alınmıştı. 1 Kasım tarihinden bu güne yem maliyetleri yüzde 53 arttı. 1 litre sürü 5.5 TL’nin üzerinde mal edip 4.70 TL’ye satmak sürdürülebilir değil. Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz” çağrısında bulunuldu.

Exit mobile version