Gündem

Korkulan oldu: Yangın yerleşim yerine yaklaştı! İlçe tahliye ediliyor

Son dakika… Türkiye’de yangınlarla mücadele sürüyor. 28 Temmuz’da Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınının ardından birçok ile farklı yerlerde çıkan yangınlar durmuyor. Son dakika haberine göre, Antalya’da Gündoğmuş ilçesinde alevler yerleşim yerlerine yaklaştı. Bu kötü gelişmenin ardından camilerden anonslar yapılmaya başlandı. 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. Marmaris’teki yangın Hisarönü Mahallesi’nde etkili olurken, alevler evleri yakmaya başladı.

Türkiye’de orman yangınları devam ediyor. 28 Temmuz’da Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan yangının ardından birçok ilde farklı yerlerde orman yangınları çıktı. Yangınların kontrol altına alınması için ekiplerin ve vatandaşların çalışmaları devam ediyor.

YANGINLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Türkiye’deki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 6 günde 31 ilde 129 yangının kontrol altına alındığını belirterek Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli olmak üzere 4 ilde 9 yangınla mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirtti.

İLÇE TAHLİYE EDİLİYOR

Son olarak Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. Bugün itibarıyla Gündoğmuş’un tahliye edilmesi söz konusu oldu.