Gündem

Koronavirüs alarmı: 20 gün sokağa çıkma yasağı olacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Vakaların artışa geçmesinin ardından ülkelerden peş peşe yeni kararlar gelmeye başladı. Avusturya’da vakaların artmasıyla ek tedbirler alındı. Alınan karara göre, ülkede 20 gün sokağa çıkma yasağı olacak. Öte yandan şubat ayından itibaren de herkese aşı zorunluluğu getirildi.

Avusturya’da yeni koronavirüs kararları alındı. Ülkede sokağa çıkma yasağı geri geldi. Bu kararla Avusturya, sokağa çıkma yasağına geri dönen ve koronavirüs aşısını da zorunlu hale getiren ilk Avrupa ülkesi olacak.

PAZARTESİDEN İTİBAREN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK

Viyana bu haftanın başlarında aşısızlara kısıtlamalar getirmişti ancak yetkililer şimdi bunun enfeksiyon oranını düşürmek için yeterli olmadığına inanıyor ve pazartesi gününden itibaren tüm ülkeyi sıkı bir karantina altına alıyor.

Restoranlar, barlar ve gerekli olmayan tüm dükkanlar kapatılacak. Sınıf öğretimi askıya alınacak ve okullar uzaktan eğitime geri dönecek.

Şansölye Alexander Schallenberg cuma günü düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasağının en fazla 20 gün süreceğini söyledi.