Sağlık

Koronavirüs aşısı Ekim ayında geliyor!

Tüm dünyanın beklediği koronavirüs aşısı konusunda müjdeli haber yakın.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), tüm ülkedeki sağlık kuruluşlarını ve sağlık çalışanlarına ‘Ekim ayında koronavirüs aşısı dağıtımı için hazır olun’ diye uyardı.

CDC tüm ülkedeki sağlık kurumlarını ve sağlık çalışanlarını koronavirüs salgınında yüksek risk grubunda yer alanlara Ekim sonuna kadar aşı dağıtımı yapılabileceklerini ve hazır olmaları konusunda uyardı. Reuters’a açıklamalarda bulunan CDC sözcüsü, “Başlangıç olarak, eyaletler olası aşı dağıtımı planları üzerinde çalışırken, CDC de eyaletlere, Ekim ve Kasım aylarında aşı stokunun sınırlı hale gelmesi ihtimali gibi bazı planlama öngörüleri konusunda yardımcı olacak” dedi. CDC ayrıca yayımladığı belgede aşıların, sağlık çalışanları, ulusal güvenlik personeli, bakım evinde kalanlar ve çalışanlar dahil yüksek risk grubundakilere ücretsiz olacağı bilgisine yer verdi.

ABD HÜKÜMETİ ‘KASIM – ARALIK’ DEDİ

2 Eylül Çarşamba günü MSNBC kanalına açıklamalarda bulunan ABD hükümeti koronavirüs salgını danışmanı Dr. Anthony Fauci, Covid-19 aşısını gönüllüler üzerinde denendiği ve Kasım veya Aralık ayına kadar aşı hakkında net bilgiye ulaşacaklarını söyledi. New York Times gazetesine göre CDC’nin Ekim sonuna kadar bir ya da iki Covid-19 aşısının sınırlı sayıda temin edilebilmesi için hazırlıklar yaptığını yazdı. İlk Rusya’nın duyurduğu koronavirüs aşısı için tüm dünya yarış halinde. Dünya Sağlık Örgütü, aşı gelişiminde ‘hızın, güvenlikten taviz vermeyeceği’ konusunda kurumları ve ülkeleri birçok kez uyarmıştı.