Koronavirüs aşısı yaptırmak zorunlu olacak mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşı uygulamaları sürüyor. Ülkemizde de aşı programı hız kazandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yaptığı açıklamada SGK’lı tüm çalışanların aşı grubuna dahil edildiğini ve randevularını da bugünden itibaren alabileceklerini duyurdu. Peki, aşı yaptırmak zorunlu olacak mı?

AŞI YAPTIRMAK ZORUNLU OLACAK MI?

Türkiye’de çocukluk aşıları dâhil, aşı uygulaması zorunlu değildir. Bununla birlikte aşı, hastalıklardan korunmak için en etkili yöntemlerden biridir. Aşı sayesinde yeryüzünden silinmiş pek çok hastalık mevcuttur. Bu nedenle T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından aşıyla ilgili toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Aşı olmak, kişinin topluma karşı sorumluluğudur.

TÜM SGK’LILAR AŞI PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile aşılamada yeni bir gelişmeyi duyurdu. Bakan Koca dün yaptığı açıklamada “İşçi ve memurların tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK’ya kayıtlı tüm çalışanlar… Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun!” ifadelerini kullandı.

AŞI SIRASI GELEN MESLEKLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca peş peşe aşı sırası gelen meslek gruplarını duyurmuştu. Bakan Koca; kargo çalışanları, kuryeler, şehir içi ve şehirler arası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı, gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları, berber ve kuaförler, avukatlar, müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri, öğretim üyeleri ve üniversite personelleri ve öğretmenlerin de aşı programına dahil edildiğini açıklamıştı.

Güncel haberlere ulaşmak için tıklayınız…

Exit mobile version