GündemSağlık

Koronavirüs geçirenler dikkat! Kış aylarında virüsü kaptıysanız…

Koronavirüsle yıllardır devam eden mücadele etkisini hafifletse de hâlâ devam ediyor. Uzmanlar ise koronavirüs geçirenlere yönelik uyarılarına devam ediyorlar.

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen kurumlarından olan Duke Üniversitesi’nde görevli bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Cameron Wolfe, kış aylarında koronavirüsün Omicron varyantını geçirenleri uyardı.

Tekrar Hastalanabilirsiniz

Sözcü’nün aktardıklarına göre son dönemde ABD’de vaka sayısının artış gösterdiğini aktaran bilim insanları daha önce Omicron varyantı geçirenlerin tekrar hastalanma riskinin olduğunu açıkladılar.

Wolfe, daha önce koronavirüs bulaşan ve tekrar hasta olan kişilerde başka bir varyant tespit edildiğine dikkat çekerken Omicron varyantındaki durumun ise çok daha farklı olduğunun altını çizdi. Dr. Wolfe, Omicron varyantı olan bireylere tekrar Omicron varyantı bulaşabildiğini söyledi. Duke Üniversitesi’nden Dr. Adia Ross ise koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılanların ya aşı olmadığını ya da kronik hastalıkları olduğunu söyledi.