Koronavirüs Hakkında Flaş İddia! Bu Rahatsızlık Hem Kadınlarda Hem de Erkeklerde Görülmeye Başladı!

Koronavirüs vakaları bitmek bilmiyor. Vatandaş endişelenmeye devam ederken uzman doktorlardan açıklamalar geliyor. Araştırmalar sonucu koronavirüs pek çok insanda olumsuz yan etkiler bırakacağa benziyor. Bunlardan biri işeme güçlüklerinde, idrar kaçıran hastalarda veya sık sık idrara giden ve sürekli sıkışma hissi yaşayan hastalarda bir artış olduğu gözlendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Cüneyd Özkürkçügil konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs ve İdrar Rahatsızlığı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Cüneyd Özkürkçügil “Her işeme güçlüğü çeken erkeklerde ille de prostata bağlı bir hastalık yoktur. Bu çok yanlış bilinen bir noktadır. Her hasta işeme güçlüğü gördüğü zaman kendisinde bir prostat hastalığı olduğunu düşünüp ön yargıyla doktora gidiyor. İşeme güçlükleri çok farklı sebeplere bağlı olabilir.” ifadesinde bulundu.

Özkürkçügil: “Kongremizde düzenlenen toplantıda bu durumu destekler söylemlerde bulunuldu. Her biri farklı bölgede çalışan meslektaşlarımız aynı ifadeyi tekrar tekrar söylediler. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Kovid-19 sonrası işeme güçlüklerinde, idrar kaçıran hastalarda veya sık sık idrara giden ve sürekli sıkışma hisseden hastalarda bir artış olduğunu izliyoruz. Deneyimlerimize göre bu durumun Kovid-19 ile bir ilişkisi olduğu yönünde. Elimizde veriler toplanıyor. Bu verilerin toplanması ve analizleri sonucu hem ülkemizde hem de dünyada çok daha net sonuçlara ulaşabileceğiz. ‘Ben sağlıklıyım, bana bir şey olmaz, vitamin alırım geçer.’ gibi düşünceler çok yanlış bir yaklaşım. Kısa ve uzun dönemdeki etkilerini düşünerek herkese, aşınızı olun tavsiyesinde bulunuyoruz. Kovid hastalığının getirisinin ne olacağını biz hekimler olarak kestiremiyoruz.”

Sosyal mesafeye ve hijyene özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Özkürkçügil, “Bu durumu böyle değerlendirip, lütfen aşınızı olun. Hem kendinizi hem de toplumu koruyun.” değerlendirmesinde bulundu.

Exit mobile version