GündemManşetSağlık

Koronavirüs ilaçlarıyla ilgili flaş iddia! Tarihi geçmiş ilaçlar mı veriliyor?

İsmini açıklamayan bir vatandaş tarafından paylaşılan video sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü ve şok etkisi yarattı. İddiaya göre, Bursa’da koronavirüs testi yapılan bir hastaya son kullanma tarihi geçen ilaç verildi.

Corona virüse karşı ilaç umudu: Molnupiravir adlı ilaç Covid-19'u 24 saat içinde etkisiz hale getirdi - Sağlık Haberleri | NTV

Sosyal medyada gündem olan paylaşım Bursa’da bir korona hastasına tarihi geçmiş ilaç verildiği yönündeydi. Bir vatandaş tarafından paylaşılan videoda, “Etikette son kullanma tarihi 08.2022 olarak gösteriyor. Yapışkan etiketi kaldırdığımda ise barkodlu etikette 02.2021 tarihi yazıyor. Bu konu hakkında yetkililerden cevap bekliyoruz” ifadeleri yer alıyor. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da videoyu paylaşarak Bakan Koca’ya seslendi.

Sosyal medyayı karıştıran video: Hastalara tarihi geçmiş koronavirüs ilaçları mı veriliyor?

Bursa’nın Gemlik ilçesinde ismini gizleyen bir vatandaş, yakının rahatsızlanması sonucu test yaptırmaya hastaneye götürdü. Sağlık personelinin verdiği ilacın son kullanma tarihinin geçtiğini öne süren bir video çekti. İsmini açıklamayan vatandaş, “Bir yakınımı Gemlik Devlet Hastanesi’ne covid testi için götürdüm. Sonuç henüz çıkmadı. Bize bir ilaç verildi. Televizyonda tarihi geçmiş ilaç haberi gördüm. Bunun üzerine verilen ilacın tarihini kontrol etmek istedim. Etikette son kullanma tarihi 08.2022 olarak gösteriyor. Yapışkan etiketi kaldırdığımda ise barkodlu etikette 02.2021 tarihi yazıyor. Bu konu hakkında yetkililerden cevap bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyayı karıştıran video: Hastalara tarihi geçmiş koronavirüs ilaçları mı veriliyor?

İddialar doğru mu?

Çarpıcı iddianın sosyal medyanın gündemine oturmasından sonra CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, sosyal medya paylaşımı yaparak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslendi. Kayışoğlu, “Tarihi geçmiş kovid ilaçlarının hastalara verildiği gerçek mi?” diye sordu.