Koronavirüs ile ilgili ezber bozan araştırma! İlk hasta İtalya’da mı ortaya çıktı?

Bir yılı aşkın süredir her alanda hayatı durma noktasına getiren salgının kökeni belirlenmeye çalışılıyor. Çeşitli teoriler ortaya atılsa da yapılan son araştırma sonucu flaş şekilde gündeme oturdu. Araştırmaya göre ilk hasta Çin’den değil İtalya’dan çıkmış.

Virüsün kaynağı ile ilgili ezber bozan araştırma sonucuna göre virüs İtalya’dan çıkmış ve bilim insanları 25 yaşındaki kadının kimliğini tespit etmek için çalışma başlatmış durumda. Tüm dünya yaklaşık iki yıla yakın bir süredir koronavirüs salgınının pençesinde normal hayatlara dönebilmek için çaba sarf ediyor. Milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine öte yandan ekonominin giderek kötüleşmesi ve insanların işlerinin durma noktasına gelmesine neden olan salgın için bilim dünyası durmaksızın çalışıyor.

İtalya’da ortaya çıkmış

Sadece salgına çare bulmak için değil aynı zamanda virüsün kaynağını belirlemek için de çalışmalar sürüyor. Çok fazla teori var ancak genel olarak kabul edilen teori virüsün Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktığı yönünde. Ancak Dünya Sağlık Örgütü önderliğinde yapılan araştırmada “sıfırıncı hasta” yani salgının başlangıç noktası İtalya’da bir kişide tespit edildi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Kasım 2019’da boğaz ağrısı şikayetiyle Milano’daki bir hastaneyi ziyaret eden kadının verileri aylar sonra incelendi ve koronavirüsün izlerine ilk kez rastlandı. Ancak virüs resmi olarak 2019’un son günlerinde Çin’de görülmüştü. Bu araştırmanın sonuçları virüsün sıfır noktasının değişebileceği ihtimalini ortaya koydu.

Hastanın kimliği belirlenemiyor

Bu durum hastalığın Çin’de ilk kez tespit edilip rapor edilmeden önce de uluslararası dolaşımda var olduğunu gösteriyor. Ancak hasta ile ilgili tek bilinen Milano‘da yaşayan 25 yaşında bir kadın olduğu. Hastayı tedavi eden doktorun Mart ayında hayatını kaybetmiş olması araştırmayı yapan ekibin işini daha da zorlaştırıyor. Araştırmayı yürüten ekip, teyit edilen ilk vakadan önceki döneme ait diğer ülkelerdeki vakaların da araştırılmasına tavsiye etti. Ekip bunun için çeşitli ülkelerdeki kan bankalarından 2019’un sonlarına ait numunelerin koronavirüs antikorlarının varlığı için test edilmesini öngördü

 

Exit mobile version