GündemSağlık

Koronavirüs İle Mücadelede Yeni Tedavi Yöntemi! Tamamen İşe Yarayabilir Mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılarak etkinliğini sürdüren virüs geçirdiği mutasyonlar ve yeni varyantları ile etkinliğini sürdürüyor. Aşılama çalışmaları ülkemizde ve tüm dünyada hızla devam ederken bir umut ışığı da ABD merkezli Pfizer ilaç şirketinden geldi.

Yapılan açıklamada ABD merkezli Pfizer ilaç şirketi, Covid-19’a maruz kalanlarda enfeksiyonu önleyecek bir ilaç bulduklarını belirtti. Şu an 2. ve 3. aşama klinik denemelerine başlayan ilaç merakla bekleniyor. Pfizer, tarafından yapılan açıklamaya göre, covid-19 virüsü bulaşmış ve semptom gösteren kişilerle aynı evde yaşayan 18 yaş ve üzeri 2 bin 660 sağlıklı yetişkin üstünde yapılacak antiviral ilacın klinik denemelerinin sonuçları merakla bekleniyor.

İlaç Virüse Yakalanmış İnsanları Tedavi Ediyor

Pfizer Küresel Araştırma, Geliştirme ve Tıp Bölümü Başkanı Mikael Dolsten, yaptığı açıklamada, “Dünyayı etkisi altına almaya devam eden Kovid-19 ile mücadelede, enfeksiyonu kontrol eden aşıların yanı sıra, virüse yakalanan ya da maruz kalan insanlar için etkin tedaviler geliştirmek gerektiğine inanıyoruz” dedi. Klinik çalışmalardan sonra ilacın işe yaraması durumunda virüsü, çoğalma imkanı bulamadan durduracağını ve enfeksiyona yakalananlarda semptomların gelişmesini önleyeceğini ifade eden Dolsten, çalışmalara tüm hızla devam ettiklerini söyledi.