Koronavirüs salgını Ege’deki köylere ilgiyi artırdı!

Koronavirüs salgınında en riskli ilin olan İstanbul olması Ege köylerine ilgiyi artırdı. Aralarında ünlü isimlerden Kıvanç Tatlıtuğ ve Fikret Orman gibi isimlerin bulduğu çok sayıda kişi Ege'nin köylerinden yer bakmaya başladı.

Türkiye’de de hızla yayılan koronavirüs vakaları en çok İstanbul’da görülüyor. Bunun üzerine Ege köylerine ilgi arttı. Aralarında Kıvanç Tatlıtuğ ve Fikret Orman gibi ünlü isimlerin bulunduğu çok sayıda İstanbullu, Ege’nin tarihi köylerinde yer bakmaya başladı.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan korona virüs salgını sonrası yoğun nüfuslu şehirlerde yaşayanlar, Ege’ye kaçış planları yapmaya hazırlanıyorlar. Son 20 gün içerisinde satılık ev ve araziler için yoğun telefon almaya başladıklarını belirten emlakçılar, Ege köylerine olan rağbetin arttığını söylediler. Tapu dairelerinin kapalı olmasına rağmen kimi kişilerin kapora yollayarak internetteki ilanların kaldırılmasını bile istedikleri belirtildi.

KÖYLERE İLGİ ARTTI

Gün içinde 50’ye yakın telefon aldıklarını söyleyen emlakçılar, arayan isimlerin arasında oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve Beşiktaş Spor Kulübü’nün eski başkanı Fikret Orman’ın da olduğunu söylediler. Özellikle Bozcaada’nın karşısında bulunan Kemallı köyünde talep patlaması yaşanırken İzmir’in gözde yerleri Çeşme ve Alaçatı’ya da ilginin arttığı öğrenildi. İsmini vermek istemeyen ünlü bir sanatçının da bu bölgelerde yer aldığı belirtildi.

Exit mobile version